Laden Evenementen

De familie Chabot komt naar de LocHal voor uniek optreden

Informatie
Datum:
06 maart 2022
Tijd:
14:00 tot 16:00
Prijs: Gratis
Kom kijken en luisteren naar Bart Chabot en zijn zonen Sebastiaan en Maurits. Een Uniek optreden op zondagmiddag 6 maart van 14:00 tot 16:00 uur in de Tilburgse LocHal. De toegang is gratis. Lees verder voor meer informatie.

Het optreden

In april en oktober 2020 kon het aangekondigde optreden vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan. Nu, na een lange cultuurloze periode, gaan we toch weer van start met de familie Chabot. Ook Maurits, zal zich bij het gezelschap van vader Bart en Sebastiaan voegen. Zij gaan in gesprek met neerlandicus Tom Borsten over het unieke van de familie en hun recente boekwerken. Het publiek zal veel ruimte krijgen voor interactie.

Familie Chabot

Vader en zoons Chabot vormen een bijzonder kwartet. Borsten zal met de drie auteurs ingaan op hun onderlinge relaties, de invloed van hun familieband op hun auteurschap en wat het betekent een Chabot te zijn. Zit schrijven in hun DNA? Zijn ze tot auteur opgevoed? Wat drijft hen? Hoe beïnvloeden zij elkaar? Wat betekent zoveel ‘uitingsdrang’ voor hun onderlinge relaties en familieleven?

Succesverhalen

Van Bart verscheen in januari 2020 het spraakmakende autobiografische boek ‘Mijn vaders hand’. Vlak daarna liet Sebastiaan ‘De slaap die geen uren kent’ het licht zien en van Splinter (die helaas niet aanwezig kan zijn) verscheen het veelbesproken en -geroemde ‘Confettiregen’. In augustus 2020 volgde Maurits, journalist van beroep, met een non-fictie boek: ‘Het papieren paleis – de noodzaak van een menselijker rechtssysteem’, dat hij samen met Maurits Barendrecht schreef. In 2021 verscheen van Bart Chabot, ‘Hartritme’, een overrompelend vervolg op ‘Mijn vaders hand’.

Mooie kans

De komst van de Chabots naar de LocHal is een unieke kans om niet alleen kennis te maken met de auteurs en hun boeken maar ook met de dynamiek van het gezin dat hun creativiteit voortbrengt. Het belooft een bijzondere middag te worden met openhartige gasten die erom bekend staan dat ze niet op hun mondje gevallen zijn. Een middag die zonder twijfel voor verrassingen gaat zorgen.

Interesse?

Het start zondagmiddag 6 maart om 14:00 uur en eindigt om 16:00 uur. De entree is gratis. Aanmelden via kan via deze website. Het programma wordt georganiseerd door Stichting Cools, Bibliotheek Midden- Brabant en Boekhandel Buitelaar.
Voor meer informatie: Stichting Cools, Marijn van Kempen 06-45679090; www.stichtingcools.nl