Agenda

Geheugentafel

De geheugentafel bij Bibliotheek Heyhoef

Wanneer: 21 juli 2020 van 10:00 tot 12:00 Waar: Bibliotheek Heyhoef Entree: Gratis

De geheugentafel bij Bibliotheek Heyhoef

De Bibliotheek Heyhoef organiseert samen met de Wijkraad Reeshof, Thebe, De Wever, KBO Reeshof en Contour de Twern de Geheugentafel. Nederland is aan het vergrijzen. Eén van de grootste maatschappelijke uitdagingen die in het verlengde hiervan ligt, is de toename van het aantal mensen met dementie. In Nederland krijgt één op de vijf mensen dementie.

Over de geheugentafel

In een dementievriendelijke gemeenschap kunnen mensen met allerlei soorten geheugenproblemen, zoals dementie, gewoon mee blijven doen in de samenleving. Iedereen is weleens vergeetachtig. Wat voor oplossingen zijn hiervoor?

Deel tips en trucs en schuif aan bij de geheugentafel.Er kan vrijblijvend binnen gelopen worden, koffie en wat lekkers staan klaar. Er is professionele hulp aanwezig voor vragen en advies. Bibliotheek Heyhoef heeft een Dementheek waar allerlei materialen geleend en ingekeken kunnen worden; romans, informatieve boeken en dementie-vriendelijke spellen.

Praktische info

De geheugentafel vindt plaats aan de grote leestafel in De Bibliotheek Heyhoef. Bibliotheek Heyhoef ligt aan de Kerkenbosplaats 3 in Tilburg.

Planning

  • 17 maart: Kennismaken met de Dementheek
  • 21 april: Huiskamer/geheugenfitness
  • 19 mei: Zorgmogelijkheden
  • 16 juni: Zorgtechnologie
  • 21 juli: Praktische hulpmiddelen

De ochtenden zijn gratis te bezoeken en duren van 10.00 tot 12.00 uur.

Locatie

Reageer op dit bericht