Laden Evenementen

De lèste dan: het carnavalsprogramma van dinsdag in Kruikenstad

Informatie
Datum:
21 februari 2023
-
22 februari 2023
Locatie:Binnenstad Tilburg
carnavalsprogramma kruikenstad 21 februari

De echte doorzetters zijn er op dinsdag uiteraard ook bij. Nog even dan, want sebiet dan is ’t mèèrge. Ga jij op dinsdag 21 februari de laatste dag van carnaval nog meepakken? En ben jij benieuwd wat er te doen is in Kruikenstad? We zetten het voor je op een rijtje. Lees snel verder. 

Officiële programma

De Carnavalsstichting organiseert tijdens carnaval diverse evenementen. Zo ook op dinsdag 21 februari.

  • 13:30 uur: Kènderstoet in de binnenstad. De start is op het Radiopleintje en vanaf daar trekt de Kènderstoet door de binnenstad.
  • 20:11 uur: Et Sebiet op de Heuvel. Dit is het traditionele einde van carnaval. Ook wordt hier het motto van het volgende carnavalsseizoen bekend gemaakt.

Het motto van carnaval in Kruikenstad is dit jaar ‘Kwosse Begosse’. Dit betekent: ik wou dat we weer begonnen. Alles over dit motto lees je in dit artikel.

Meer leuke feestjes

Maar ook op de rest van de pleinen en in de horecastraten is er veel te doen. Bijvoorbeeld:

  • Na de Kènderstoet vindt op het Piusplein het Boeliekroeliefist plaats. Leuk voor alle kinderen en hun ouders. ’s Avonds draaien DJ Ron& Lisa en DJ Paul S de platen.
  • DJ Tristan en DJ Wesley draaien de platen op de Korte Heuvel.
  • Tussen 12:00 – 18:00 uur staat op de Paleisring ’t Eindfestijn op het programma. Er zijn optredens van orkestjes en de Zuipende Panter.
  • Op de Heuvel is het elke dag feest en komen er diverse artiesten langs. Denk aan Johnny Purple, Alaafterparty, Ruthless, DJ Harm, de Jan van Brusselbank en vele anderen.

Kroegprogramma’s

Check vooral ook onze uit-agenda voor meer carnavaleske evenementen in de stad.

Kruikenmunten

Het betaalmiddel tijdens carnaval in Kruikenstad is in de binnenstad natuurlijk de Kruikenmunt. Handig: je haalt van tevoren munten bij één van de loketten in de stad en kunt daar bij alle Kruikenkroegen mee betalen. De Kruikenmunt kost dit jaar €3,30. Nieuw dit jaar: een duurzaam alternatief voor wegwerpbekers. Zo wordt carnaval een stuk duurzamer. Het werkt als volgt. Je haalt je eerste drankje en betaalt dan €1,- of 1/4e kruikenmunt statiegeld voor je beker. Haal je een nieuw drankje, dan wissel je de beker om. Om het makkelijker te maken om een rondje te kunnen geven, kun je ook bierpitchers kopen. Hiervoor betaal je €3,30 statiegeld of 1 kruikenmunt. Als je naar huis gaat, kun je de beker en/of pitcher inleveren bij de bar en krijg je jouw statiegeld terug.

Bojem leggen

Heel belangrijk tijdens carnaval: niet te vruug pieken. Wat daarvoor heel erg belangrijk is: een goede bojem. Oftewel een goede maaltijd voordat je de nodige pilsjes en Schrobbelèrtjes gaat drinken. Waar je in Tilburg de beste bojem legt? We zetten het voor je op een rijtje.

In de stemming komen

Wil jij alvast in de stemming komen? Begrijpelijk! Wat je sowieso gezien moet hebben, is de documentaire die over carnaval in Kruikenstad is gemaakt. Deze documentaire vind je hieronder.

Pèkske scoren

Ook wel handig als je gaat carnavallen in Kruikenstad: een leuke carnavalsoutfit. Moet jij last-minute nog een outfit of groen-oranje sjaal scoren? Bekijk dan ons handige overzicht met de leukste carnavalswinkels in Tilburg.

Kwèèkers

Onlosmakelijk verbonden met carnaval: de carnavalskwèèkers. Dit zijn leuke Tilburgse spreuken die ieder jaar op vrolijk gekleurde plaatjes worden gedrukt. Leuk om als openingszin te gebruiken, een gesprek aan te knopen of om gewoon lekker mee te lachen samen. Dit jaar zijn er weer vijftien nieuwe uitgebracht. Benieuwd welke? Je vindt ze hier!

Fietsenstallingen

Er rijden dit jaar geen nachtbussen tijdens carnaval. Ga jij carnavallen en wil jij een biertje drinken? Laat dan de auto uiteraard staan en kom met de fiets (of taxi). Tijdens carnaval zijn er extra fietsenstallingen, namelijk bij de Concertzaal (onbeheerd en 24 uur per dag open) en aan de Spoorlaan ten hoogte van de ABN Amro (beheerd en open tussen 12:00 – 04:30 uur). In beide extra stallingen is ruimte voor 500 fietsen. Ook de andere fietsenstallingen in de stad zijn uiteraard open

Foto’s kijken

Tijdens carnaval gaan de fotografen van Tilburg.com weer het feestgedruis in om jullie als Kruiken en Kruikinnen vast te leggen. Deze foto’s vind je een dag later op onze website. Dus ben je op de foto gezet? Bekijk dan zeker onze fotoalbums.