Laden Evenementen

De Link bij Het Cenakel: luister naar mooie viool- en harpmuziek

Informatie
Datum:
29 januari 2022
Tijd:
14:00 tot 16:00
Prijs: €15,

Op 29 januari 2022 is het tijd voor De Link bij Het Cenakel. Lijkt het jou tof om weer een lekkere live voorstelling bij te wonen? Dan is dit het moment, lees snel verder en bestel jouw kaarten!

De Link

Violiste Emma Breedveld en harpiste Doriene Marselje zijn de hoofdrolspelers in dit dubbelconcert. Breedveld speelt Heat and Memory van Gábor Tarján, die de elektronica voor zijn rekening neemt. Hij vermenigvuldigt haar vioolspel tot klankwolken, een verklanking van de gelaagdheid en tegenstrijdigheid van tijd. In die wolken lopen heden, verleden en toekomst door elkaar, veroorzaken voorvallen in de muziek nieuwe gebeurtenissen. Daarnaast gebruikt hij het gegeven dat emotionele beleving van tijd een uiterst rekbaar begrip maakt. In het stuk verwerkt hij theatrale elementen. Dat doet hij vaak, onder meer in zijn werk met theatermakers Het Filiaal.

Doriene Marselje speelt werk van een album dat in september uitkomt. Muziek waarmee componisten bij hebben willen dragen aan een verandering van het imago van de harp. Allereerst was dat Luciano Berio met zijn Sequenza II for harp. Toru Takemitsu maakt in Stanza II gebruik van harp en tape, die samen een volledig nieuwe klankwereld schilderen. Ook al door de uitgebreide extended techniques die de harpist speelt. Tussen die stukken fungeert Apple on the Sideboard van Piet-Jan van Rossum als een stilleven. Marselje sluit niet uit dat ze nog met een verrassing komt.

Extra informatie

Lijkt het jou leuk om deze voorstelling bij te wonen? Reserveer dan gemakkelijk jouw plaats via de website. Alvast wat informatie lezen over de voorstelling? Klik dan op deze link!