logo
Laden Evenementen

De muzikale talkshow Notenkrakers bij muziekpodium Paradox

Informatie
Datum:
07 oktober 2021
Tijd:
19:30 tot 22:00
Prijs: Gratis

De muzikale talkshow Notenkrakers kan na anderhalf jaar ‘coronarust’ eindelijk weer live vanaf het podium gaan vlammen. Na drie succesvolle tv-versies, die werden gemaakt in samenwerking met Omroep Tilburg, keren presentatoren Marc en Paul Geerts weer terug op de thuisbasis: muziekpodium Paradox op donderdag 7 oktober. Zij brengen daar een zeer afwisselend live-programma over het voetlicht.

De Nachtwakers

De Nachtwakers waren vorig jaar mei te gast in Notenkrakers, tijdens de eerste televisie-uitzending op Omroep Tilburg. Hun debuutsingle was net verschenen en ze waren geselecteerd voor de Popronde. Maar dat ging niet door. Als een diesel komt de band inmiddels weer op stoom. Kevin Verlouw (zang, gitaar), Noud Kloosterboer (toetsen), Niels de Waard (drums) en Johan Marsman (bas) zijn met hun mix van pop, ska en reggae weer geregeld op de podia te vinden. En nu ook bij Notenkrakers, waar de band geïnterviewd wordt en twee nummers zal spelen.

MADOUX

Alt-pop noemt Lotte Slangen de muziek die ze onder de naam MADOUX op de wereld afvuurt. Halverwege de zomer debuteerde ze met de EP Leave Me Blind. ‘Een moody mix van dromerige akoestische instrumenten, diepe elektronica, en analoge synths omlijst door haar etherische stem’, zegt ze zelf. MADOUX is niet vrijblijvend. In slotnummer Wildfire gaat het over het uitbannen van alle dingen die ze als haar jongere zelf zou doen. Thema’s zijn zelfbewustzijn, intuïtie en vrouwelijke kracht. Hoe dat klinkt, is te horen in Paradox, waar ze niet alleen optreedt, maar ook uitleg geeft.

Mathijs Leeuwis

Duizendpoot Mathijs Leeuwis is eind vorig jaar geïnstalleerd als de tweede stadscomponist van Tilburg. Hij is de opvolger van Anthony Fiumara, door wie hij zegt geïnspireerd te zijn. Zijn doel is om zichzelf artistiek uit te dagen, om nieuwe muziek bij nieuwe luisteraars te brengen. Als stadscomponist opereert hij vanuit Dock-Zuid aan de Ringbaan Oost. De studio fungeert als broedplaats waar Leeuwis met anderen het experiment zal aangaan. Het resultaat ervan is te zien in Paradox. Daar licht hij tijdens Notenkrakers zijn plannen verder toe.

Kale Talk

In de rubriek Kale Talk bespreken Marc en Paul Geerts het actuele muzieknieuws uit de regio Tilburg.

Popronde

Vaste gasten in de oktobereditie van Notenkrakers zijn de organisatoren van de Popronde in Tilburg. Die is dit jaar op 28 oktober. Tara van den Dries en Harold Pieper vertellen er alles over. Ze tippen ook een aantal opvallende acts die in Tilburg te zien zullen zijn.

Muzikaal minicollege

Als afsluiting geeft Notenkrakers’ eigen popdeskundige John van Uden een audiovisueel minicollege. Het onderwerp is een verrassing, maar dat het weer leuk en leerzaam wordt, dat staat vast!

QR-code

Om binnen te mogen in Paradox moeten bezoekers bij de ingang een QR-code (coronapas) laten zien. Eenmaal binnen, zijn anderhalve meter afstand en het dragen van een mondmasker niet langer verplicht.

Interesse?

Wil jij hierbij zijn? Notenkrakers vindt plaats op donderdag 7 oktober in muziekpodium Paradox. Het programma begint om 20.30 uur (deuren open: 19.30 uur) en de entree is gratis. Meer informatie op de Notenkrakers-Facebookpagina.