Laden Evenementen

De Nationale Voorleesdagen 2023 bij de Bibliotheek Wagnerplein

Informatie
Datum:
25 januari 2023
-
04 februari 2023
Prijs: Gratis
Locatie:Bibliotheek Wagnerplein

Van 25 januari t/m 4 februari 2023 draait alles om voorlezen in de Bibliotheek. Tijdens De Nationale Voorleesdagen prikkelen we de fantasie van de allerkleinsten, peuters en kleuters met leuke activiteiten. Centraal hierbij staat het Prentenboek van het Jaar: Maximiliaan Modderman geeft een feestje. De Bibliotheek Wagnerplein organiseert een tweetal activiteiten: ‘voorlezen in twee talen’ op maandag 30 januari en ‘Levina van Teunenbroek leest voor’ op zaterdag 4 februari.

De Nationale Voorleesdagen Voorlezen is iets waar jonge kinderen enorm van kunnen genieten. Het is meer dan enkel een leuk en gezellig moment van samenzijn: kinderen vergroten hun woordenschat en kunnen zich beter concentreren. Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters zijn er De Nationale Voorleesdagen. Deze dagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen. Zo worden kleintjes grote lezers.

Activiteiten bij de Bibliotheek Wagnerplein

Maandag 30 januari Samen lezen en zingen voorlezen in twee talen Het voorlezen staat helemaal in het teken van de Nationale Voorleesdagen (en wordt georganiseerd samen met Ouderkamer de Dirigent en Factorium). Daarom is er gekozen voor het prentenboek: ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’ van Joke Akveld.

Maximiliaan Modderman is alleen thuis en geeft in de tuin een feest voor al zijn speelgoedbeesten. Daar hoort natuurlijk taart bij. Al gauw wordt het een wild feestje. Dus moeten alle vieze kleren en alle beesten in bad. En ook het boek. En de taart. Wat zullen papa en mama zeggen als ze thuiskomen?

We lezen voor in het Pools en ’t Nederlands. Daarna gaan we samen zingen met Rosalyn. De verwerking van het verhaal gaat d.m.v. spelletjes en liedjes, die erg leuk zijn voor de kinderen, maar ook essentieel bij het aanleren van begrippen. En bij een feestje hoort natuurlijk ook iets lekkers en een verrassing. Wij hebben er erg veel zin in, kom je ook?

  • Tijd:9.15- 10.00 uur
  • Locatie: De Bibliotheek Wagnerplein
  • Kosten: gratis
  • Leeftijd: voor peuters, kleuters en hun (groot)ouders.

 

Zaterdag 4 februari 11.00-12.30 Voorlezen met verhalenvertelster en schrijfster Levina van Teunenbroek. Haar verhalen zijn spannend, gek, soms een beetje stout, interactief, lief en grappig. Levina leest voor uit haar boeken ‘het prinsesje zonder stank’ en ‘de ridder zonder billen’. Tijdens wilde gevechten zijn de billen van een ridder opgegeten. Zo wil natuurlijk geen prinses met hem trouwen. Dan ziet hij een advertentie in de krant van een bijzondere billenwinkel. Daar kiest hij een prachtig paar. Kan hij nu zijn droomprinses veroveren?

  • Tijd: 11.00-12.30 uur
  • Locatie: De Bibliotheek Wagnerplein
  • Kosten: gratis
  • Leeftijd: 3 t/m 7 jaar

Aanmelden

Aanmelden voor beide activiteiten kan bij: Aanmelden voor de activiteiten van de bibliotheek kan via wagnerplein@bibliotheekmb.nl

Gratis bibliotheek abonnement

Ieder kind onder de 18 jaar kan gratis lid worden van de Bibliotheek. Kom tijdens De Nationale Voorleesdagen met jouw (klein)kind (0 tot 6 jaar) naar de Bibliotheek en ontvang bij je inschrijving de leuke voorleesknuffel cadeau.