Agenda

Nationalen voorleesdagen

(AFGELAST) De Nationale Voorleesdagen in de Bibliotheek Wagnerplein

Wanneer: 20 januari 2021 van 09:30 tot 10:30 Waar: Bibliotheek Wagnerplein Entree: Gratis
Bestel tickets

(AFGELAST) De Nationale Voorleesdagen in de Bibliotheek Wagnerplein

Voorlezen en prentenboeken voor kinderen van 0 tot 6 jaar, dat is waar het van 20 januari t/m 30 januari 2021 om draait in de Bibliotheek. Tijdens De Nationale Voorleesdagen prikkelen we de fantasie van peuters en kleuters met leuke activiteiten. Centraal hierbij staat het Prentenboek van het Jaar: ‘Coco kan het!’, van Loes Riphagen.

De Nationale Voorleesdagen

Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hen veel plezier. Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters zijn er De Nationale Voorleesdagen. Deze dagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen. Zo worden kleintjes grote lezers. En voor alle kinderen, die tijdens De Nationale Voorleesdagen (gratis) lid worden van de Bibliotheek hebben we een verrassing, zij krijgen een vingerpopje cadeau!

“Spontaan een lach op je gezicht” door Coco kan het!

Coco kan het! is geschreven en geïllustreerd door Loes Riphagen en is gekozen tot Prentenboek van het Jaar 2021. Het prentenboek staat centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen, die in de ochtend van woensdag 20 januari landelijk worden gestart met Het Nationale Voorleesontbijt. Tijdens de Nationale Voorleesdagen organiseert De Bibliotheek Wagnerplein leuke en interactieve activiteiten voor kinderen en hun (groot)ouders:

Het Nationale Voorleesontbijt voor peuters + Prentenboekenproeverij
Woensdag 20 januari, van 9.30 uur tot 10.30 uur

Het startsignaal voor de Nationale Voorleesdagen is elk jaar het Voorleesontbijt. Dit jaar in aangepaste vorm, maar we gaan er een hele leuke ochtend van maken met een heel mooi prentenboek en…. een leuke verrassing voor alle kinderen. Fabiënne Smulders, directeur van Basisschool De Vlashof, leest voor uit “Coco kan het!”. Een prentenboek over het vogeltje Coco, dat moet leren vliegen. Hij durft niet. Het is spannend, want er kan van alles misgaan. Gaat Coco het proberen?

Op de ontbijttafel dit jaar geen broodjes, maar wel een Prentenboekenproeverij. Om van te smullen……alle prentenboeken van de Prentenboek Top 10. Met aanvullende informatie en tips van een van onze medewerkers. De kinderen krijgen iets lekkers mee voor thuis.

Voorleeshalfuurtje voor peuters
Donderdag 21 januari 10.00-10.30 uur

We blijven voorlezen voor de allerjongsten tijdens de Nationale Voorleesdagen. Voor het maandelijkse voorleeshalfuurtje op donderdag 21 januari hebben we een prentenboek gekozen uit de Prentenboek Top 10: “Mijn handen dansen; mijn mondje is een rondje” van Riet Wille.

Een prentenboek om lekker actief mee aan de slag te gaan. Een meisje laat samen met haar knuffel zien wat je allemaal met je handen kan doen. Met je vuist kan je trommelen, met je mond een rondje maken met je handjes kan je ook heel veel doen, zoals zwaaien of klappen. Kom je luisteren en meedoen?

Theatervoorstelling Coco kan het! Door Theaterbureau Vanaf 2
Zaterdag 30 januari, van 10.30 uur tot 11.30 uur

Muziektheater voor kinderen vanaf 2 jaar, door Marianne van Houten. De voorstelling werd speciaal gemaakt voor de Nationale Voorleesdagen 2021. Marianne neemt de kinderen op speelse wijze mee in de natuur, waar kriebelbeestjes wonen, vogeltjes leren vliegen en hele interessante dingen te ontdekken zijn. Een voorstelling vol interactie, humor, geluiden, liedjes én avontuur. Marianne van Houten maakte al eerder een voorstelling voor de Nationale Voorleesdagen. Ze schrijft teksten en muziek en geeft muziekles aan de allerkleinsten.

Aanmelden

Kom je luisteren en meedoen met één van de activiteiten? Peuters en kleuters zijn van harte welkom, samen met één ouder of begeleider. De toegang is gratis. Aanmelden is i.v.m. de Corona-maatregelen verplicht en kan via de website.

Peuterquiz

Tijdens De Nationale Voorleesdagen kunnen peuters en kleuters samen met hun ouders de Peuterquiz spelen. Een heuse ontdekkingstocht door de Prentenboeken Top Tien van 2021. Voor de winnaar is een leuke prijs beschikbaar.

Verrassing voor nieuwe leden

Leuke verrassing voor alle peuters en kleuters, die tijdens De Nationale Voorleesdagen (gratis) lid worden van de Bibliotheek, zij krijgen een vingerpopje van Coco cadeau!

Zelf aan de slag

Tijdens De Nationale Voorleesdagen wordt het belang van voorlezen extra benadrukt. Maar de bibliotheek ondersteunt ouders ook graag bij het voorlezen ná deze week, met een uitgebreide collectie fantasierijke prentenboeken. Juist nu veel gezinnen met elkaar thuis zijn door het coronavirus is voorlezen, een moment samen met je kind of kleinkind, zo belangrijk. De bibliotheek biedt inspiratie. De bibliotheekmedewerkers zoeken graag mee naar een boek dat past bij elk kind!

Kijk op de website en Facebookpagina van de bibliotheek voor meer informatie.

Locatie