Laden Evenementen

‘De Salon: Een Nieuwe wereld’ speelt in de Schouwburg Concertzaal Tilburg

Informatie
Datum:
01 juni 2022
Tijd:
20:30 tot 21:30
Prijs: €15,
De Salon: Een Nieuwe Wereld
Op 31 mei en 1 juni speelt ‘De Salon: Een Nieuwe Wereld’ in de Schouwburg Concertzaal in Tilburg.  Stadsgenoten en verhalen uit Tilburg krijgen in de voorstelling van theatergezelschap Stormkamer een podium.

De Salon: Een Nieuwe Wereld

We leven in een tijd dat er onvrede is over de wereld van nu. Van de democratie tot het kapitalisme, de aanpak van klimaatverandering en de oorlog in Oekraïne: de systemen van vandaag lijken niet meer te werken zoals we zouden willen. Durven we deze systemen nog wel om te denken? En hoe ziet onze ideale wereld er dan uit? De Salon – Een Nieuwe Wereld is een, deels geïmproviseerde performance met de visionairs, entrepreneurs en activisten van vandaag. 

Anders denken

Sinds begin 2021 doet Stormkamer onderzoek naar ‘anders denken’. Leven in Nederland betekent dat veel voor ons wordt bepaald. De systemen oefenen invloed uit op hoe we wonen, zorgen, geld verdienen, omgaan met het klimaat en wat er op ons menu staat. Het zijn systemen die we gewend zijn omdat we ermee zijn opgegroeid. Maar als je uitzoomt of er met een andere bril naar kijkt, kloppen deze systemen dan nog wel?

 Chantal van Reeswijk, Nick J. Swart, Halima Özen, Jan van den Broek en Boy Jonkergouw zijn pioniers in Tilburg die hier een uitgesproken visie over hebben. Samen met deze gasten en het publiek gaat Stormkamer tijdens deze Salon op zoek, naar een blauwdruk voor een nieuwe wereld binnen een theatrale beleving met live muziek, performance en beeldende kunst. 

Over Stormkamer

De naam Stormkamer ontleent zich aan de installaties die worden gebouwd, waarbinnen het publiek plaats neemt neemt op het podium: in het decor, tussen de acteurs, musici en sprekers. Tijdens deze ontmoeting gaan zij samen de dialoog aan over mening en moraal, stereotype en stigma, oordeel en vooroordeel.

Onder artistieke leiding van Hanna Van Mourik Broekman onderzoekt Stormkamer maatschappelijke thema’s en vertaalt deze naar interactieve, theatrale ontmoetingen. Tijdens de voorstellingen wordt het publiek uitgenodigd om op zoek te gaan naar hoe we vanuit verschillende perspectieven en meningen, samen deze wereld kunnen vormgeven. 

Enthousiast?

Wil jij hier graag bij zijn? Kaartjes zijn te bestellen via deze link en kost €15,- per person. Meer informatie vind je op deze website.