Laden Evenementen

De Tilburgse kermis 2022

Informatie
Datum:
22 juli 2022 15:00
-
30 juli 2022 23:00
Prijs: Gratis

Het is de grootste kermis van de Benelux: de Tilburgse kermis. Dit jaar kunnen we eindelijk weer genieten van een gigantische lint door de Tilburgse binnenstad met honderden attracties langs de route. Normaal gesproken weten ruim een miljoen bezoekers de Tilburgse kermis gedurende tien dagen te bezoeken. De Tilburgse kermis staat van vrijdag 22 juli tot en met zondag 31 juli op het programma. Lees snel verder. 

Over de Tilburgse kermis

Als je Tilburg zegt, zeg je kermis. Generatie op generatie bezoekt traditiegetrouw de kermis in de binnenstad. Het fenomeen ‘Kermisgeld’ is dan ook een Tilburgs begrip. Zo krijgen veel Tilburgse kinderen ‘kermisgeld’ van hun ouders of grootouders om de kermis te bezoeken. De kermis is dan ook een vast onderdeel van de Tilburgse cultuur.

De kermis is al jarenlang de grootste van de Benelux. Zowel in de binnenstad als omliggende gebieden zoals de Besterd worden gigantische attracties opgebouwd. Dat zorgt ervoor dat de Tilburgse kermis echt een dagje uit is. Rondom het kermisterrein worden verschillende evenementen georganiseerd. Zo kun je de Tilburgse kermis inmiddels ook wel zien als een groot festival. Uiteraard is de horeca ook geopend en kun je op één van de vele terrassen lekker ‘méénse lauwe!’. Oftewel: mensen kijken. Ook zo’n fenomeen tijdens de kermis.

Attracties

Benieuwd welke attracties allemaal op de Tilburgse kermis te vinden zijn? Check dan dit overzicht.

Meer informatie

De Tilburgse kermis staat dus van vrijdag 22 juli tot en met zondag 31 juli op het programma. Zodra er meer bekend is over de invulling, laten we jullie dat weten via onze verschillende (social media) kanalen. Alvast in de stemming komen? Bekijk dan vooral de foto’s van eerdere jaren.