Agenda

De zaak van Shell

De zaak Shell van Anoek Nuyens en Rebekka de Wit – Theater De Nieuwe Vorst

Wanneer: 2 december 2020 van 20:30 tot 21:30 Waar: Theater De Nieuwe Vorst Entree: €17,00
Bestel tickets

De zaak Shell van Anoek Nuyens en Rebekka de Wit – Theater De Nieuwe Vorst

Woensdag 2 december kun je naar De zaak Shell van Anoek Nuyens en Rebekka de Wit in Theater De Nieuwe Vorst. De voorstelling begint om 20:30 uur. De laatste witte mannelijke neushoorn is uitgestorven. Bosbranden, overstromingen en aardverschuivingen zijn overal ter wereld aan de orde van de dag. waarom wordt er niet collectief meer verantwoordelijkheid genomen?

De zaak Shell

Aanleiding voor deze sociaal bewogen, documentaire voorstelling is de rechtszaak die de NGO Milieudefensie aanspant tegen Shell. In De zaak Shell laten theatermakers Anoek Nuyens en Rebekka de Wit zien hoe geraffineerd iedereen in het klimaatdebat zijn verantwoordelijk doorschuift naar een andere partij en welke gevolgen dat heeft.

Ze volgen het klimaatdebat al jarenlang op de voet. Ze bezochten aandeelhoudersvergaderingen van multinationals, lazen speeches en interviews van Shell, ploegden akkoorden en beleidsnota’s van overheden door en noteerden stelselmatig de opmerkingen van hun ooms en buurmannen zodra er tijdens het kerstdiner over klimaatverandering gesproken werd. Welke beelden, argumenten en retoriek zorgen ervoor dat er zo weinig schot zit in het oplossen van het klimaatprobleem? De belangrijkste stemmen uit het klimaatdebat komen hier samen.

Nuyens en De Wit geven het publiek een ultiem pleidooi, zodat iedereen zijn of haar eigen rol in het klimaatdebat beter kan begrijpen en beter kan spelen. Want de wereld is in handen van degene met de beste tekst en het strakste kostuum.

Voor meer informatie en tickets kun je terecht op de website van Theater De Nieuwe Vorst.

In het kort

  • Wanneer: Woensdag 2 december
  • Aanvang 20:30 uur
  • Locatie: Theater De Nieuwe Vorst
  • Tickets: Normaal €17,00 | <25 jaar en studenten €10,00 | FHK 50% €8,50

Locatie