Agenda

Chantal Claassen

Debuutauteur Chantal Claassen bij Gianotten Mutsaers

Wanneer: 13 juni 2021 van 14:00 tot 15:00 Waar: Boekhandel Gianotten Mutsaers Entree: Gratis
Bestel tickets

Debuutauteur Chantal Claassen bij Gianotten Mutsaers

Chantal Claassen is op zondagmiddag 13 juni van 14.00 uur tot 15.00 uur bij Gianotten Mutsaers om over haar boek te praten. Onder het genot van een zomers hapje kun je haar alles vragen over haar boek ‘Flessenpost’. Dit evenement is kleinschalig en je hoeft niet te reserveren.

Ga met Chloë mee naar Beachclub Esperanza op het zonnige strand van Hoek van Holland.

Het boek

Chloë trekt na een mislukte relatie tijdelijk bij haar beste vriendin Babs in. Ze probeert al jaren verlies van haar ouders en broertje te verwerken, maar nu ze er weer alleen voor staat, wordt duidelijk hoe erg ze hen mist. Haar oma, met wie ze een hechte band heeft opgebouwd, is ook de jongste niet meer en het feit dat haar gezondheid achteruit gaat, baart Chloë zorgen. Als ze op het strand van Hoek van Holland een fles in de zee gooit met een wens voor haar oma, ziet ze dat erbij Beachclub Esperanza personeel wordt gezocht. Chloë aarzelt geen moment en solliciteert. Nogal impulsief, maar misschien wel haar beste zet in tijden.

Flessenpost

‘Flessenpost’ is het eerste deel in de meeslepende, eerlijke en sexy Beachclub Esperanza-serie over liefde, doorzettingsvermogen en nieuwe kansen. Debuutauteur Chantal Claassen brengt een heerlijk zomers verhaal over Chloë die haar leven weer op probeert te bouwen na het verlies van haar ouders en broertje. ‘Flessenpost’ van de Nederlandse debuutauteur Chantal Claassen is een verhaal met humor, emotie en diepgang: dé perfecte combinatie voor een onvergetelijk verhaal.

Chantal Claassen

Chantal Claassen woont samen met haar men en twee kinderen in Udenhout. Naast het schrijven werkt zij bij een stichting in het primair onderwijs in Tilburg. “Als kind wilde ik twee dingen worden: juffrouw of schrijver. Of het liefst allebei. Eigenlijk heb ik altijd geweten dat ik verhalen wilde schrijven, maar jarenlang heb ik niets gedaan met die schrijfkriebels. Middelbare school, vervolgstudies, werken en daarna een gezin in combinatie met een drukke baan lieten mij jarenlang rennen en vliegen.”

Het verlies van een naaste was voor haar het startschot. “Ik kon het moment niet langer uitstellen om het verhaal dat al tijden in mijn hoofd speelde op te schrijven. De woorden vlogen letterlijk uit mijn pen. Ik vond het geweldig om te doen en kon zoveel kwijt op papier. De energie die bij me loskwam smaakte naar meer.” Inspiratie haalt Chantal voornamelijk uit haar omgeving: “Iets wat iemand in mijn omgeving meemaakt, een voorval op het werk, iets uit mijn jeugd of tijdens een strandwandeling een fraaie strandtent zien en bedenken dat dit een mooie setting is voor een boek. Nu, twee jaar later, kan ik me een leven zonder schrijven niet meer voorstellen!”

Meer informatie

Bekijk ook de website van Gianotten Mutsaers voor informatie over dit evenement.

Locatie