Dennis Bos over een wereld van grenzen vrij

Informatie
Datum:
01 mei 2024
Tijd:
18:30 tot 22:30
Prijs: Gratis
Locatie:De Huiskamer voor Pleegouders

Tilburgse Anarcho Sociëteit (TAS) verzorgt ook dit jaar een 1 mei-lezing. Voor de negende keer geeft Dennis Bos in Tilburg een lezing ter gelegenheid van de Dag van de Arbeid. Dennis Bos is historicus en deskundige in de vroege arbeidersbeweging van Nederland en auteur van onder meer Bloed en barricaden; de Parijse Commune herdacht.

Titel van de lezing: Eén mei, één wereld van grenzen vrij!

De eerste mei was vanaf het begin een grensoverschrijdende dag van strijd voor een betere wereld. Een wereld zonder kapitalistische uitbuiters, maar ook zonder grenzen, nationalisme en vreemdelingenhaat. Dennis zal vertellen over de rol van internationale solidariteit onder de eerste generaties 1 mei-vierders in Nederland en hoe de strijd voor een beter leven verbonden was met de strijd voor de bevrijding wereldwijd.
We zijn op 1 mei 2024 nog altijd opgezadeld met het beeld van de koloniale massamoordenaar J.P. Coen. Maar wie waren de strijders die al in 1893, toen dat hatelijke standbeeld werd neergezet, protesteerden en hun solidariteit uitspraken met Indonesiërs die zich in Atjeh verzetten tegen de Nederlandse kolonialisten?

Meer info

Voor meer info, kun je kijken op de site van Tan Archos