Derde editie Tilburg Castle komt 14 juli naar het Spoorpark

Informatie
Datum:
14 juli 2024
-
15 juli 2024
Prijs: gratis
Locatie:Spoorpark

Spoorpark Tilburg wordt zondag 14 juli voor de derde keer omgetoverd tot Tilburg Castle. Dit gratis Aziatische festijn voor jong en oud heeft dit jaar als thema ‘Animal Kingdom’. Het belooft weer een spectaculaire dag te worden met onder andere de Castle Run-stormbaan, een big five-dierenspeurtocht, K-pop dansen, dierenquiz en Aziatische hapjes en drankjes. Tilburg Castle is een event van Avondje Uit 013 en Next Up, en begon drie jaar geleden als initiatief vanuit tien Tilburgse jongeren. Benieuwd? Lees snel verder.

Castle Run (12+)

Één van de hoogtepunten van de voorgaande edities is terug: de Castle Run; een doldwaas hindernisparcours waarop in teamverband gestreden kan worden. Teams kunnen metershoge stormbanen bedwingen, en hun behendigheid en samenwerkings-skills testen tijdens lachwekkende hindernissen en grappige spellen. Teams moeten goed samenwerken om zo snel mogelijk de finish te bereiken. Het snelste team van de dag gaat met de eerste prijs naar huis. Bezoekers die niet deelnemen aan de Castle Run mogen op gezette tijden ook zélf de hindernisbaan uitproberen.

K-pop dans-act en Asian Fair

Naast de Castle Run valt er op deze dag nog veel meer te beleven. Er is een Asian Fair met allerlei braderie-activiteiten waarbij de Aziatische cultuur centraal staat. Denk aan een kalligrafieworkshop, judo, origami en insecten eten. De Fair is voor jong en oud en heeft gezinsvriendelijke opties. Met meer dan tien verschillende activiteiten zit er voor iedereen wel iets leuks bij. Na het overdonderende succes van vorig jaar is de K-pop dansact ook dit jaar weer van de partij. De act zal nóg interactiever zijn, waarbij het publiek gevraagd wordt deel te nemen. Van al die activiteiten krijg je natuurlijk honger, dus op de Asian Fair zijn stands te vinden met Aziatische drankjes en snacks.

Inschrijven vanaf 1 mei

De activiteiten en workshops tijdens Tilburg Castle zijn gratis. Alleen aan de Castle Run zijn kosten verbonden. Per team kunnen er vier deelnemers meedoen. Een teamkaartje kost € 40. Inschrijven kan vanaf 1 mei via tilburgcastle.nl. Op deze site kan je ook terecht voor meer informatie over Tilburg Castle.

Over Next Up en Avondje Uit 013

Next Up is de naam van het maatschappelijke diensttijdproject (MDT) van onder meer jongerenwerk R-Newt. Jongeren die meedoen met MDT ontdekken hun talenten en doen tegelijkertijd iets voor een ander. Avondje Uit 013 realiseert zinvolle ontmoetingen voor mensen die behoefte hebben aan meer sociale contacten of zich in een sociaal isolement bevinden. Tilburg Castle is uitgevoerd als MDT-project, samen met Avondje Uit 013. De eerste editie van Tilburg Castle was een daverend succes.

Meer informatie

Wil jij meer weten? Kijk dan even op de site!