Laden Evenementen

Dieter van der Westen Band bij Heyhoef-Backstage

Informatie
Datum:
15 oktober 2023
Tijd:
15:00 tot 17:30
Prijs: €12,50
Locatie:Heyhoef-Backstage

Zondag 15 oktober komt Dieter van der Westen Band optreden bij Heyhoef-Backstage. Lees snel verder voor wat meer informatie!

Over het concert en de band

Het Coolvibes concert heeft met de Dieter van der Westen Band een behoorlijk ‘reeshof – gehalte’ doordat Dieter en zijn broer Eric (op contrabas) hun jeugd hebben doorgebracht toen Reeshof nog geen groot stadsdeel van Tilburg was. Daar hebben zij wel hun eerste muzikale inspiratie opgedaan wat vervolgens tot bloemrijke carrières is uitgegroeid. Eric is internationaal zeer gerespecteerde jazz musicus en Dieter heeft een voorname positie bereikt in de Nederlandse americana en country scene verworven. Dat deze band dus eindelijk eens een keer de Heyhoef aandoet voor een concert werd hoog tijd!

Terug in de Reeshof

Als kind ging Dieter graag naar hoeve Reeshof, waar zijn broer werkte. Dieter hielp daar met de koeien, met hooien en mocht op de tractor rijden. 15 oktober keert Dieter dus terug op zijn ouwe nest. Gitaarspelen was vroeger altijd al die uitlaatklep geweest. “Mijn vader werd ziek, hij was manisch-depressief en dat had veel invloed op ons gezin. Er was veel spanning en hij is een paar keer opgenomen in een gesloten inrichting. Met gitaarspelen kon ik me uitleven. Ik ging vaak naar een oude eikenboom aan de Bredaseweg in Tilburg, dat was de plek waar ik alles uitschreeuwde en uitjankte. Ik kon mijn emoties een plaats geven. Daarna ging ik naar huis om liedjes te schrijven.” Laat Dieter weten in een interview bij Joost Goutziers.

Meer informatie

Voor tickets van het concert kun je een bezoekje nemen op deze website!