Agenda

kluizenaar

Documentaire “Dieselnation” bij De Nieuwe Vorst

Wanneer: 19 oktober 2021 van 20:30 tot 00:00 Waar: Theater De Nieuwe Vorst Entree: €17,-
Bestel tickets

Documentaire “Dieselnation” bij De Nieuwe Vorst

Op dinsdag 19 oktober kun je bij De Nieuwe Vorst de documentaire “Dieselnation” zien. Voor Dieselnation lieten circusartiesten Mardulier & Deprez zich inspireren door het truckersleven met zijn eigen subcultuur en stijlen. Denk bijvoorbeeld aan de gedecoreerde vrachtwagencabines en de gepersonaliseerde nummerplaten. Lijkt dit jou wat? Lees dan snel verder.

Dieselnation

De vrachtwagenchauffeurs zélf waren het eerste publiek van Dieselnation. In mei 2021 trokken Mardulier en Deprez een maand langs de autostrade tussen Oostende en Warschau om er te performen. Filmmaker Marylka Börresen documenteerde het gebeuren.

Sinds Ruben Mardulier en Michiel Deprez enkele jaren geleden aan de Tilburgse Academy for Circus and Performance Art afstudeerden, gaat het hard. Over de term ‘circus’ valt te discussiëren: Mardulier en Deprez maken geen shows met klassieke circus trucs, maar beschouwen hun circus skills als tools om de wereld mee te onderzoeken. Ze noemen het graag ‘anekdotisch circus’: met kleine ingrepen in de realiteit onderzoeken ze de onvoorspelbaarheid van lichamen en voorwerpen.

Interesse?

Wil jij hierbij zijn? Het is te zien op dinsdag 29 oktober om 20:30. Een normaal kaartje kost €17,-, maar de prijzen verschillen. De kaartjes zijn te bestellen via de website van De Nieuwe Vorst.

Locatie