Laden Evenementen

Doe mee met de 47ste leuterconcours van Kruikenstad

Informatie
Datum:
18 december 2021
Tijd:
00:00 tot 00:00
Prijs: Gratis
Leuterconcours

Op 22 januari 2022 organiseert  K.V. De Fènpruuvers  (onder licentie van Carnavalsstichting Tilburg) voor de 47e keer het leuterconcours van Kruikenstad waarbij gestreden wordt om de titel. Lees snel verder.

Wat is het?

Het Leuterconcours is hét tonpraot-evenement van Kruikenstad, dat georganiseerd wordt door K.V. de Fenprúuvers. Tonpraoten? Dat is een soort van amateurcabaret, uitgevoerd in het plaatselijke dialect van de tonpraoters. Op het podium staat een ton, waarin de tonpraoter een typetje speelt. De nodige grappen en woordspelingen passeren natuurlijk de revue!

De Leuterèrs worden gekozen tijdens het Vurleuteren dat enkele weken van tevoren plaatsvindt. Tijdens het Leuterconcours strijden de zeven Leuterèrs voor de begeerlijke titel: Opperleuterèr van Kruikenstad!

Voorselectie

De voorselectie voor deze wedstrijd vindt plaats op zaterdag 18 december 2021 (locatie volgt), aanvang 20:00 uur. De 7 besten deelnemers die de in het reglement voorgeschreven score hebben behaald mogen door naar de Concertzaal. Daar wordt op 22 januari 2022 het Leuterconcours gehouden met een avondvoorstelling. We hopen daar op een geweldig Leuterconcours en wensen iedereen veel succes met de voorbereidingen.

Meedoen?

Het aanmelden kan tot en met 1 december 2021 via het mailadres van de leutercommissie: leuteren@fenpruuvers.nl. De loting voor de voorselectie vindt plaats op maandag 13 december 2021. Voor meer informatie ga je naar de website.