Laden Evenementen

Double Backstage met Erwin Java’s Travel Party & The Cinelli Brothers

Informatie
Datum:
14 januari 2023
Tijd:
20:00 tot 23:00
Prijs: €25,00
Locatie:Heyhoef-Backstage
heyhoef backstage

Het jaar 2023 wil Heyhoef-Backstage flitsend van start gaan en trakteert daarom op twee grote topacts op één avond. Met maar liefst Erwin Java en de winnaars van de blueschallenge 2022 in Engeland The Cinelli Brothers pakt het Pop-Up podium in de Reeshopf stevig uit en presenteert een onvervalste volle en lange muziekavond van het allerhoogste ‘blues’-gehalte.

Erwin Java’s Travel Party featuring Sean Webster

Gitarist Erwin Java heeft een waanzinnige staat van dienst. Hij maakte deel uit van onder andere White Honey, Herman Brood’s Wild Romance en maar liefst 25 jaar van Cuby & the Blizzards. Inmiddels timmert hij al enige tijd aan de weg met zijn Travel Party.

Na het overlijden van zanger Harry ‘Cuby’ Muskee (2011) was hij in 2012 mede-oprichter van King Of The World, dat furore maakte en vier goed ontvangen albums uitbracht, waarna hij in 2017 zijn eerste solo album uitbracht: Keepin It Real. In 2015 en 2017 stond Erwin al met deze band op het podium van Heyhoef-Backstage. De Travelparty komt met de Engelse blueszanger en -gitarist Sean Webster naar de Reeshof.

The Cinelli Brothers (UK)

Nog voordat dit viertal eind januari af zal reizen naar Memphis voor deelname aan het International Blues Challenge staan ze dus in Tilburg-Reeshof op de planken. Het project The Cinelli Brothers is ontstaan uit een gemeenschappelijke passie. De gebroeders Marco en Alessandro delen een passie voor Chicago en Texas blues uit de jaren ’60 en ’70.

Denk aan recording studio’s als Chess, Stax en Motown. En artiesten als Otis Redding, Billy Holiday, en Muddy Waters. Dan weet je precies wat voor soort stijl en genre je mag verwachten van The Cinelli Brothers. De twee broers zijn een explosief team! Ze worden op het podium vergezeld door Tom Julian-Jones op harmonica, gitaar en zang en Stephen Giry op bas, gitaar en zang.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op de website van Heyhoef Backstage.