Laden Evenementen

Double Bill: ‘Febris’ en ‘In Between’ van Simon Bus en Evangelos Biskas bij De Nieuwe Vorst

Informatie
Datum:
04 februari 2022
Tijd:
20:00 tot 22:00
Prijs: €17,

Op vrijdag 4 februari komen Simon Bus en Evangelos Biskas naar De Nieuwe Vorst met hun voorstelling: ‘Febris’ en ‘In Between’. De voorstelling start om 20:00 uur maar de zaal zal al wat eerder open zijn zodat je alvast plaats kunt nemen. Interesse? Lees snel verder!

Febris – Simon Bus

Bus documenteert zijn activiteiten al vanaf zijn eerste jaren als breaker op video. Voor hem is het een manier van reflecteren geworden. Ook zijn interesse in beeldende kunst komt hierin naar voren. In de beeldende kunst wordt het zelfportret immers door kunstenaars gebruikt om te oefenen en te experimenteren met hun stijl en techniek. Tegelijkertijd biedt het een kans om te spelen met hoe je gezien wil worden. Ook in de breakdance-scene creëren dansers personages van zichzelf. Ze nemen een andere naam aan als danser en gedragen zich op de battle vloer anders dan in het dagelijks leven. Daarbij is eigenheid in de breakdance belangrijk, je laat een eigen stijl zien en kopieert nooit die van anderen.

In Simons werk gaan sereniteit én relativering samen. Startend vanuit verhalende thema’s brengt hij in zijn creatieprocessen gaandeweg een abstractie die rust geeft en tegelijkertijd uitnodigt tot verontrusting. Beweging zet hij in om ruimte te creëren voor associaties. Eerder dan een kwaliteit om je voor op de schouders te kloppen, blijken virtuositeit en extreme fysieke mogelijkheden daarbij een bron van humor en betrekkelijkheid.

In Between – Evangelos Biskas

Al jaren lang houdt Evangelos Biskas een dagboek bij van wat hij ’s nachts droomt. Voor In Between haalt hij stemmingen en intenties uit zijn droombeelden terug om zijn intuïtieve benadering van dans te sturen en vorm te geven. Het absurde en irrationele karakter van zijn dromen is zijn kompas.

In In Between deelt Evangelos Biskas zijn bizarre isolaties, ongecontroleerde losheid en organische flow in totale onbevangenheid en nonchalance met zijn publiek. Zijn lichaam sluit direct aan op alles wat zich in zijn binnenste of in zijn omgeving lijkt af te spelen. Hoe hij dat doet blijft onwaarschijnlijk onvoorspelbaar. Ook zichzelf weet hij steeds te verrassen. Gebrek aan houvast zet hij om in melancholie, humor en understatement. Een geweldige beweger die voor zijn publiek de optimale context danst om de ogen uit te kijken en in het hart geraakt te worden.

Extra informatie

Lijkt het jou gaaf om deze voorstellig te bezoeken? Dat kan! Bestel gemakkelijk je kaarten via de website. Kosten hiervan zijn €17,- en studenten jonger dan 25 jaar betalen slechts €10,-. De voorstelling start om 20:00 uur maar de zaal zal al wat eerder open zijn zodat je alvast plaats kunt nemen.