Agenda

dubbeltentoonstelling

Dubbeltentoonstelling in het Metropolitan Museum

Wanneer: 16 juli 2021 tot 21 september 2021 Waar: Metropolitan Museum Entree: Gratis

Dubbeltentoonstelling in het Metropolitan Museum

Van vrijdag 16 juli tot en met dinsdag 21 september vindt er een dubbeltentoonstelling plaats in het Metropolitan Museum. De tentoonstellingen aan de Stedekestraat zijn erg uiteenlopend. John Körmeling stelt zijn ‘Fruitstad’ tentoon terwijl Arjan Onderdenwijngaard ‘Wat achterblijft’ laat zien aan de mensen.

John Körmeling

Körmeling is in Tilburg bekend van het ‘Draaiend Huis’ op de Hasseltrotonde en de brug ‘Den Ophef’ in de Piushaven. Hij is kunstenaar, van huis uit architect. Met zijn eigenzinnige werkstijl en verrassend heldere kijk op het dagelijkse leven heeft Körmeling het hart van menigeen veroverd. Kenmerkend voor zijn werk is de relativerende humor die eruit spreekt. Zijn glasheldere ideeën toveren regelmatig een glimlach op het gezicht van de toeschouwer. In de expositie ‘Fruitstad’ geeft John zijn visie op de toekomst van onze stad weer.

Arjan Onderdenwijngaard

Arjan Onderdenwijngaard, auteur van het recent verschenen boek ‘Multatuli leeft in Lebak’, is na een half leven in Indonesië terug in ons land. Dit najaar vertrekt hij weer. Loslaten, achterlaten. Arjan is een verhalenverteller, een muurhagedis, die ons de resten van zijn leven toont. Wat over is gebleven, wat achterblijft. Een verhaal, een gedicht, een expositie. Elk voorwerp, elk label, ticket of vergeelde brief, vertelt zijn eigen relaas. Aan u om te overwegen wat u achterlaat of meeneemt naar een volgende reis, naar een volgend leven.

Praktische informatie

  • ‘Fruitstad’ & ‘Wat achterblijft’
  • Stedekestraat 15
  • 16 juli t/m 21 september 2021
  • Gratis toegang

Locatie