Laden Evenementen

Duda Paive Company bij de Schouwburg

Informatie
Datum:
01 februari 2023
Tijd:
20:30 tot 21:30
Prijs: €15
Locatie:Schouwburg Tilburg

Op Woensdag 1 februari kan je terecht bij de Schouwburg voor een voorstelling van Duda Paive Company. Benieuwd? Lees snel verder!

Wat als er een chip is die mensen alle fysieke beperkingen van het lichaam doet overstijgen? Dan moet je het geluk hebben dat je hem krijgt. Vòòr het laboratorium waar het allemaal gebeurt verdringt de massa zich om bij de enkeling te horen die als eerste mag. Binnen is Bruce, een gespleten persoonlijkheid, dragqueen op leeftijd, een man met een lichaam dat niet meer wil. Maar wel: iets dichter bij zo’n chip dan de rest. In het lab zit ook Muffin, een aap waarop al uitgebreid geëxperimenteerd is en die al een chip heeft. Het doet haar pijn, maar de wetenschappers hebben haar ervan verzekerd dat ze uiteindelijk zal kunnen zingen in een band. En er is Dioginis, een cynische hond die alleen nog maar in een digitale 3D-wereld lijkt te kunnen leven. Het laboratorium is een delicate balans, die Bruce met zijn aanwezigheid onherroepelijk verstoort.

Wat als je je van je lichamelijke beperkingen zou kunnen ontdoen door een kleine digitale ingreep? Zou je dan nog menselijk zijn? In zijn nieuwe solo duikt Duda Paiva in het transhumanisme, dat niet het eeuwige leven, maar wel een onbeperkt leven nastreeft. Bruce Marie is gebaseerd op een niet te stoppen realiteit. Een voorstelling over verval en kwetsbaarheid in tijden waarin alles te beïnvloeden lijkt, mits je maar genoeg middelen hebt. In deze komedie met scherpe dialogen en gewaagde choreografieën tussen speler en poppen, laat Paiva alle facetten van zijn ongeëvenaarde talent zien.