Laden Evenementen

Dudok Quartet Amsterdam in het Cenakel

Informatie
Datum:
09 oktober 2022
Tijd:
12:30 tot 15:00
Prijs: €18,00
Locatie:Het Cenakel Tilburg
dudok quartet amsterdam

Dit seizoen verzorgt Stichting Muziek Evenementen Tilburg in samenwerking met Het Cenakel op tien zondagen vier bijzondere recticals met meesterpianisten en een serie van zes kamermuziekconcerten. Op zondag 9 oktober om 12:30 speelt Het Dudok Quarter Amsterdam in het Cenakel. Lees snel verder.


(Fotograaf: Yuri Andries)

Over het concert

Het Dudok Quarter Amsterdam is een van de meest creatieve en veelzijdige kwartetten van zijn generatie. Met hun missie ‘sharing the heart of music’ stellen de muzikanten een uniek programma samen. Het kwartet is constant op zoek naar nieuwe connecties en dwarsverbanden binnen muziek, in een repertoire dat reikt van Ligeti, Sjostakovitsj en Weinberg tot aan Mendelssohn, Mozart en Beethoven. Zoals ze zelf zeggen: “Wij laten de tijd zien dat de muziek niet oud is, maar altijd weer muziek van nu. Muziek die gezien moet worden.”

Met deze intelligente benadering en gedurfde programmeerstijl spelen ze ook geregeld eigen arrangementen voor strijkkwartet, van onder andere werken van Gesualdo, Desprez, Sjostakovitsj, Brahms en Messiaen. Het Kwartet studeerde bij het Alban Berg Quartet in Keulen en vervolgens twee jaar aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie bij Marc Daniel. In 2018 ontving het Dudok Kwartet Amsterdam als eerste Nederlandse ensemble ooit de prestigieuze Borletti-Buitoni Trust Award.

Over Dudok Quarter Amsterdam

Dudok Quartet Amsterdam maakte in januari 2018 zijn debuut in de Verenigde Staten op het Northwestern University Winter Chamber Music Festival. In de jaren daarna volgden concerten in New York en Washington. Daarnaast treedt het kwartet jaarlijks op in zowel het Concertgebouw als in het Muziekgebouw in Amsterdam.

Meer info

Het concert is op zondag 9 oktober in het Cenakel. Entree per concert is €18,00. Voor kinderen tot en met 11 jaar is de toegang gratis. Kaarten zijn hier te bestellen! Om een kaartje te bestellen kan je ook een mailtje sturen naar info@cenakel.nl. Kijk voor meer informatie over het programma van het Cenakel op www.cenakel.nl.