Agenda

Tjeerd van Laar

Dwarsdenkers: Filosoferen in de LocHal

Wanneer: 8 maart 2020 van 14:00 tot 16:00 Waar: LocHal Entree: Gratis

Dwarsdenkers: Filosoferen in de LocHal

Op zondag 8 maart organiseren Tjeerd van Laar in samenwerking met Senia Leesgroep Filosofie een boekenweeklezing. Deze vindt plaats in de LocHal in de Tilburgse Spoorzone en zal gaan over geheugenverlies, gedachte-experimenten en andere gezelligheid.

Filosofen zijn dwarsdenkers, ze bevragen ideeën die voor de meeste mensen vanzelfsprekend zijn en gaan daarmee vaak tegen de tijdsgeest in. Dat kan irritant zijn. Filosoferen betekent echter ook meedenken, je laten verleiden en meenemen door een nieuw idee dat op het eerste gezicht misschien niet zo voor de hand ligt. Dat kan spannend en verrijkend zijn. In zijn verhaal zal Tjeerd van de Laar proberen je te verleiden om met hem mee te denken over de vraag wat ons maakt tot de personen die we zijn en de vraag of die personen een vrije wil kunnen hebben. Hij gaat daarbij dwarsdenken niet uit de weg.

Dwarsdenker Tjeerd van de Laar

Tjeerd van de Laar is docent filosofie en wetenschap op het Koning Willem II College in Tilburg. In 2007 promoveerde hij met een filosofisch proefschrift over wetenschappelijk onderzoek naar vrije wil. In 2011 verscheen het populaire boek Vrije wil dat hij schreef samen met Sander Voerman. In 2020 komt zijn nieuwe boek Kan LEGO denken? uit, een inleiding in zijn favoriete filosofische vragen. Naast docent en filosoof is Tjeerd ook drummer in een metalband en houdt hij heel erg van katten en chips.

Extra informatie

Dwarsdenkers beging om 14.00 uur in de LocHal en zal rond 16.00 uur weer klaar zijn. Het bijwonen van deze middag is gratis, maar het is wel nodig om je aan te melden. Dat kan via de website van de LocHal.

Locatie

Reageer op dit bericht