Laden Evenementen

Een avond met…: de documentaire ‘Alles van waarde is weerloos’ met aansluitende q&a bij Cinecitta

Informatie
Datum:
16 maart 2022
Tijd:
19:00 tot 20:30
Prijs: €7,50

Op 16 maart om 19:00 uur zie je de documentaire ‘Alles van waarde is weerloos’ met aansluitende q&a van de filmmaker bij Cinecitta. Ben jij benieuwd naar deze film en wat de maker erover te vertellen heeft? Lees dan snel verder. 

Alles van waarde is weerloos

Filmmaker Karen Ebert (32) maakt met haar documentaire ‘Alles van waarde is weerloos’ haar eerste autonome productie. Ze herkende in het hoofdkarakter Gerard haar eigen worsteling in hoe ruimte te vinden om vrij werk te maken zonder te verzanden in opdrachtwerk. Gerard is namelijk een vertaler die liever schrijver had willen zijn. Na afloop van de vertoning  gaat Karen in gesprek met schrijfster Lotte Lentes over hoe het eigenlijk voelt om je eigen verhaal te maken.

Synopsis Alles van waarde is weerloos (2021/ 27 min.)

Gerard (80) vertaalt in een huis vol boeken, romans van andere schrijvers. Hij speelt met de woorden van een ander, maar zoekt ondertussen ook naar die van hemzelf. In de poëtische documentaire kruipt de kijker steeds dieper in het hoofd van de vertaler. Gerards zoektocht naar zijn eigen verhaal raakt verbonden met die van filmmaakster Karen Ebert.

Meegevoerd door de sterke kracht van de wind krijg je het gevoel dat de filmmaakster zelf ook ergens naar op zoek is. Gerards zoektocht raakt zo gaandeweg verbonden met die van de filmmaakster. Want ook zij zoekt, net als Gerard, naar haar eigen verhaal en naar manieren om dat verhaal te vertellen. Op poëtische wijze onderzoekt Alles van waarde is weerloos de innerlijke strijd van een maker en alle worstelingen die hiermee gepaard gaan.

Bekijk de trailer hier.

Interesse?

Wil jij graag naar deze film en aansluitende q&a? Het vindt plaats op 16 maart om 19:00 uur bij Cinecitta. Voor meer informatie en tickets ga je naar de website van Cinecitta.