Laden Evenementen

Een ode aan de eerste liefde met filosoof dr. Roos Slegers en schrijver Marieke Lucas Rijneveld bij LocHal

Informatie
Datum:
14 april 2022
Tijd:
19:30 tot 21:00
Locatie:LocHal

De 87ste Boekenweek is een ode aan de eerste liefde. Dit jaar schrijft Marieke Lucas Rijneveld het Boekenweekessay en is hij op donderdag 14 april een van de gasten bij de Bibliotheek LocHal tijdens een boekenweekprogramma waar alles in het teken staat van ‘eerste liefdes’.

Samen met Books 4 Life Tilburg organiseert de Bibliotheek LocHal op 14 april vanaf 19.30 uur een avond ‘gevuld met liefde’. Wat gebeurt er eigenlijk met je als je verliefd wordt, bent of bent geweest? Dr. Roos Slegers, als filosoof verbonden aan Tilburg University, geeft over vragen als deze een korte inleiding, getiteld ‘Liefde is een vreemde ziekte’. Aansluitend zal auteur Marieke Lucas Rijneveld worden geïnterviewd door Leonoor van Dam, collectioneur bij de Bibliotheek Midden-Brabant en presentator van het programma ‘360⁰ Boeken’ op Omroep Tilburg.

Foto: Keke Keukelaar

Marieke Lucas Rijneveld: ‘Toen ik werd gevraagd voor het Boekenweekessay, maakte ik een vreugdedansje om mijn schrijftafel. Wat een heerlijkheid en wat een enorme eer om dit te mogen doen! En wat een feest om dit avontuur aan te mogen gaan samen met mijn zeer gewaardeerde collega Ilja Leonard Pfeijffer. Bij het horen van het thema Eerste liefde, wist ik meteen waar ik het essay aan wilde wijden. Ik wil de liefde vieren, in al haar facetten, in al haar verschijningen!’

Muzikale verassing

Het interview wordt afgesloten met een muzikale verrassing voor Marieke Lucas Rijneveld door zanger en muzikant Paul Zoontjens. Hij werd in het kader van ‘Books Rock’ uitgedaagd om een nummer te schrijven geïnspireerd op de roman ‘Mijn Lieve gunsteling’ van Marieke Lucas Rijneveld. Na deze muzikale ode is er gelegenheid om bij de boekenstand van Boekhandel Livius de Zevensprong een van de prachtige boeken van Marieke aan te schaffen. Marieke is daarbij aanwezig om persoonlijk jouw boek te signeren.

Books 4 life

Ook kun je dan nog de Boekenkraam van Books 4 Life bezoeken. Zij verkopen tweedehands boeken die er dikwijls als nieuw uitzien voor zeer aantrekkelijke prijzen. De opbrengst gaat naar goede doelen. Deze boekenkraam is ook nog op 15 en 16 april in de LocHal te bezoeken.

Interesse?

Het programma op 14 april is van 19.30 tot 21.00 uur. De toegang is gratis maar je moet je wel van te voren inschrijven via deze website. Kijk voor meer info op de website van de Bibliotheek.