Een theatrale wandeling door het groen op Landpark Assisië

Informatie
Datum:
25 mei 2024
Tijd:
13:30 tot 15:45
Prijs: Variërend

Theater, muziek en dans! Het prachtige groene Landpark Assisië in Biezenmortel wordt weer het toneel van Theaterroute Nabij. Op zaterdag 25 en zondag 26 mei genieten bezoekers ruim twee uur lang van vier korte voorstellingen. Twee gidsen, Frans en Cis, nemen hen mee op een theatrale, rolstoeltoegankelijke ontdekkingsreis langs de voorstellingen van mixed-abled gezelschappen.

Landpark Assisië is het thuis van een bont gezelschap aan bewoners met een verstandelijke beperking. Een plek waar organisatie Prisma zorg en samenleven samenbrengt. “In dit derde jaar van Theaterroute Nabij zie ik dat steeds meer mensen zich betrokken voelen bij dit evenement. Denk aan bewoners van het landpark, omwonenden, schoolkinderen, kunstenaars en medewerkers van Prisma”, somt Monique    Zijp op. Zij is artistiek directeur van de theaterroute. “Theaterroute Nabij heeft inclusie als kenmerk. Dit betekent dat de voorstellingen laagdrempelig zijn voor makers en publiek. Maar, het wordt geen eenvoudig entertainment”, verzekert zij. “Het gaat om kwalitatieve, artistieke producties die toegankelijk zijn.”

Vier voorstellingen

Bezoekers wandelen door het park langs vier voorstellingen, een korte pop-up performance en de expositie Groei. De voorstellingen worden gemaakt door performancegezelschap Zwermers, dansgezelschap MoveToMeet, EELT Theatercollectief en theatergezelschap Speels Collectief. Zwermers tonen samen met bewoners van Prisma een nieuwe versie van hun doorlopende artistieke project Pan~//Catwalk: Pan~//Catwalk Mixed & Abled. MoveToMeet komt met een voorstelling van choreografe Katja Graessli waarin het publiek via dans kennismaakt met gebarentaal. De expositie is gemaakt door bewoners van het landpark en leerlingen van basisschool Franciscus in Biezenmortel.

Voor publiek

Frank Schilders, bewoner van een Prisma-locatie in Drunen, doet mee met de voorstelling Over Woekeren van EELT Theatercollectief. Voorgaande jaren deed hij ook mee aan de Theaterroute. “Thuis doe ik mensen van televisie na, bij Theaterroute Nabij acteer ik voor publiek”, vertelt hij. “Het is leuk om iets te doen waarvan je houdt voor anderen.” De groep repeteert sinds februari wekelijks voor de voorstelling.

Zelf ontdekken

Speels Collectief maakt dit jaar de voorstelling De nieuwe kleren van de keizer en de pop-up Zo draaien we maar door. “Tijdens de repetities creëer ik ruimte voor de spelers om zelf een voorstelling te maken”, vertelt Sander van der Veeke, maker van De nieuwe kleren van de keizer. “Samen het verhaal opbouwen en ontdekken wat we gaan vertellen is voor mij spannend en het leukste van het proces. Het zorgt ervoor dat we samen een voorstelling maken, waarin ieder zijn talent meebrengt.” Wat de voorstelling extra bijzonder maakt? De locatie. De voorstelling wordt getoond in de boerderij van het Landpark, waar de groep sinds april repeteert ‘onder het geknor van de cavia’s en het geblaat van de geiten’.

Locatie, tijden en kaartjes

De routes starten op zaterdag 25 en zondag 26 om 10.30 en 13.30 uur. De inloop is een kwartier van tevoren en de wandeling duurt 2 uur en 15 minuten. Theaterroute Nabij vindt plaats op Landpark Assisië in Biezenmortel. Het startpunt van de route is het grasveld aan het Hazenpad naast de kapel. Parkeren kan op Parkeerplaats 1, Hazenpad 1, Biezenmortel. Kaarten worden online (en aan de deur) verkocht zolang er plaats is. Kaarten kosten € 12 voor volwassenen. Bewoners van Landpark Assisië en kinderen van 4 t/m 12 jaar betalen € 6. Voor kinderen tot 4 jaar en begeleiders van mensen met een beperking is de toegang gratis.

Meer informatie

Wil jij hierbij zijn? Scoor je tickets hier!