logo
Laden Evenementen

Eindexpositie fotovakschool bij Galerie de Roos

Informatie
Datum:
27 juni 2023
-
29 juni 2023
Prijs: Gratis
Locatie:Galerie De Roos

De Tilburgse Femke Berkvens studeert deze maand af aan de Fotovakschool Eindhoven en houdt samen met haar klasgenoten een expositie in Galerie de Roos (Veldhovenring 25, Tilburg). Op 27 en 28 juni, kun je haar serie “Follow the white rabbit” komen bewonderen. Een sprookjesachtige fine-art serie waarin ze Alice in Wonderland als allegorie met de afgelopen Coronaperiode laat zien.

Femke studeert momenteel af aan de Fotovakschool, maar had eerst een flinke burn-out nodig om haar hart te gaan volgen. Haar passie voor verhalen vertellen in woord en beeld combineert ze met sprookjes, die van kleins af aan belangrijk voor haar zijn geweest. Haar eigenwijze kijk op het leven en op de afgelopen Coronaperiode inspireerde haar tot de sprookjesachtige fine-art serie “Follow the white rabbit”. Een ontdekkingstocht “down the rabbit hole” naar Wonderland, waar alles steeds maar gekker en gekker werd. Ondanks haar eigen kijk op de periode wil Femke met haar serie geen tweedeling zaaien, maar de kijker uitnodigen om te reflecteren op de Coronaperiode. Dat deed ze zelf achteraf ook, waarna ze tot het besef kwam dat ze vanuit een goede intentie haar mening te veel heeft laten horen.

Femke: “Ik wilde heel graag een tegengeluid laten horen ten opzichte van de mainstream media en politiek. Ik besefte me alleen daarna pas dat mijn waarheid niet wil zeggen dat het dé waarheid is. Het is niet aan mij om te bepalen hoe iemand iets ziet of beleeft. Ik wilde mensen wakker maken en beschermen, maar dat moest ik loslaten. Ik heb de angst, onmacht en frustratie die ik voelde getransformeerd en gebruikt in mijn creatieve proces. Zo maakte ik de jurk van Alice volledig uit mondkapjes en dacht ik goed na hoe ik het verhaal wilde vertellen. Graag wil ik de kijker met deze serie uitnodigen om zich terugkijkend af te vragen of hij/zij gehandeld heeft in overeenstemming met zijn/haar morele kompas”.

De eindexpositie van de Fotovakschool Eindhoven zal op 27 en 28 juni van 14.30 tot 20.30 plaatsvinden in Galerie de Roos aan de Veldhovenring 25 te Tilburg en is vrij toegankelijk voor geïnteresseerden. Meer informatie is beschikbaar via info@everafterstorytelling.nl of galeriederoos@gmail.com.