Agenda

En Toen?

‘En toen?’ Kinderboekenweek 2020 bij Bibliotheek Wagnerplein

Wanneer: 10 oktober 2020 van 15:00 tot 16:00 Waar: Bibliotheek Wagnerplein Entree: €5,-
Bestel tickets

‘En toen?’ Kinderboekenweek 2020 bij Bibliotheek Wagnerplein

30 september tot en met 11 oktober is er weer Kinderboekenweek in de Bibliotheek Wagnerplein. Het thema dit jaar is ‘En toen?’ We duiken de geschiedenis in. Van prehistorie tot aan de riddertijd en van de oudheid tot de Tweede Wereldoorlog. Alles komt voorbij tijdens de activiteiten in de Bibliotheek en online. 

‘En toen?’

Tijdens de Kinderboekenweek 2020 gaan ze terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Lees spannende verhalen over ridders, verplaatst je in oorlogstijd of kom alles te weten over de Oudheid. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken werelden uit het verleden door het lezen van boeken. Tijdens deze Kinderboekenweek gaan ze terug in de tijd met de allerleukste activiteiten voor kinderen in de Bibliotheek Wagnerplein. Alle activiteiten natuurlijk in het thema ‘En toen?’.

Activiteiten

woensdag 7 oktober

In de werkplaats: Reis mee terug in de tijd! Ontmoet vreemde dieren uit een andere tijd.
Door: Studio Droombeeld.

Tijdens de workshop ontmoet je de vreemde dieren, die ooit op de aarde leefden: trilobieten, dinosauriërs, sabeltandtijgers en nog vele anderen. Samen met Studio Droombeeld kun je terug in de tijd reizen en teken je zelf vreemde dieren in één van de 4 tijdperken. Door middel van het green screen sta jij misschien wel midden in de ijstijd tussen de sabeltandtijgers.

 • Wanneer: woensdag 7 oktober
 • Aanvang: 13:00 uur tot 14:30 uur
 • Voor wie: groep 6, 7 en 8
 • Entree: gratis

Aanmelden is verplicht en kan door te mailen naar wagnerplein@bibliotheekmb.nl of telefonisch: 013-5470855

Zaterdag 10 oktober

Theater voorstelling: De geschiedenis van het schrift.
Door: Theater Van Niks en Van Alles en Curiosityworld.

Een voorstelling voor kinderen, waarbij theater, humor en informatie elkaar afwisselen.

Hoe schreven onze opa’s en oma’s vroeger. Tijdens deze komische theateract schrijft Oma Nellie haar Kees een liefdesbrief. Maar wat was er voor de houtskool? Voor de boekdrukkunst? Zal Oma ooit “swipend” haar liefdesteksten versturen? In oude dozen ontdekt Oma Nellie oude spullen (van toen ze zelf nog een kind was), ook van haar ouders, haar eigen eerste kinderboek én ze ontdekt houtskool en een kroontjespen.

Na de theateract verzorgd Sandra van Curiosityworld een kinderlezing, waarin je teruggaan naar vroeger. Je steekt er een heleboel van op! Aansluitend is er ruimte voor vragen, voelen en beleven van de materialen.

 • Wanneer: Zaterdag 10 oktober.
 • Aanvang: 15:00 uur tot 16:00 uur.
 • Voor wie: 7 t/m 11 jaar.
 • Entree: €5,- (ouders gratis).

Aanmelden is verplicht en kan door te mailen naar wagnerplein@bibliotheekmb.nl of telefonisch: 013-5470855

Zaterdag 24 oktober

Verteltheater: De draad van Alexander.
Door: Bureau Vanaf2.

Een voorstelling over hoe iemand kunstenaar wordt.
Het verhaal van de jonge Alexander, die met zijn handen van draad alles kan maken waar hij over droomt. Een fiets, een monster, een gek dier en zelfs een circus. Toch mist er iets… hoe kan hij iets maken dat uit zichzelf beweegt?

Er wordt een lied gezongen van Eric Satie, een componist uit de tijd van Calder en er is ook andere klassieke muziek te horen uit de jaren 20 van de vorige eeuw. De voorstelling is gebaseerd op het boek van Sieb Posthuma over zijn favoriete kunstenaar Alexander Calder.

Workshop: Illustreren met draad.
Door: Studio Droombeeld

Ben je geïnspireerd geraakt, dan kun je na de voorstelling als een echte kunstenaar aan de slag met draad en maak je een mooi figuur uit je eigen fantasie of uit het boek na.

 • Wanneer: zaterdag 24 oktober.
 • Aanvang: 12:30 uur tot 13:30 uur, workshop 13:30 uur tot 14:30 uur
 • Voor wie: 6 t/m 11 jaar.
 • Entree: €5,- (ouders gratis).

De workshop is gratis, maar alleen te boeken samen met de theatervoorstelling. Hiervoor is beperkt plaats, aanmelden is verplicht en kan op de website.

Locatie