Laden Evenementen

Ensemble Klang bij Het Cenakel

Informatie
Datum:
21 november 2023
Tijd:
20:00 tot 22:00
Prijs: €18,00
Locatie:Het Cenakel Tilburg

Met een Nederlandse componist die in Vlaanderen compositie doceert (Jesse Broekman) en een Vlaamse die in Nederland hetzelfde doet (Maya Verlaak), heeft dit concert onvermijdelijk een zeker derby-der-Lage-Landen-gehalte. Voeg daar dan nog eens de branie van een van de snedigste nieuwe muziekensembles bij en je krijgt het strafste van boven en onder de Grote Rivieren. Niet voor niets is Klang al jaren een vaste waarde op het programma van De Link.

Maya Verlaak

Maya Verlaak is een Belgische componiste die actief is als uitvoerder, curator en docent. Ze beschrijft haar compositieproces als een creatief proces dat geleid wordt door de specifieke context van elke opdracht. Dit resulteert in de ontwikkeling van verschillende compositietechnieken voor elke creatieve inspanning. Haar werken zijn bedoeld om ruimte te creëren voor kritisch denken, zowel voor het publiek als voor de uitvoerders.

Jesse Broekmans

Het zwaartepunt van Jesse Broekmans composities ligt bij kamermuziek, al dan niet met elektronica. Centraal in zijn werk staan klanken van een instabiele en onvoorspelbare aard. Hij gaat hierbij op zoek naar speeltechnieken die niet tegen de natuur van het instrument ingaan, maar ze wel totaal anders doen klinken. Zijn recente werk met elektronica concentreert zich op het elektronisch aansturen van akoestische objecten.

Meer informatie en reserveren via www.delink.nl