Laden Evenementen

Erja Lyytinen, “The Queen of Slide Guitar,” bij Heyhoef-Backstage

Informatie
Datum:
16 september 2023
Tijd:
20:30 tot 23:00
Prijs: €17
Locatie:Heyhoef-Backstage
Erja Lyytinen

Heyhoef-Backstage presenteert op zaterdag 16 september een avond vol spannende en avontuurlijke bluesrock met niemand minder dan Erja Lyytinen, ook wel bekend als “The Queen of Slide Guitar”. Deze internationaal gevierde gitariste heeft indrukwekkende prijzen en erkenningen op haar naam staan, waaronder de titel “Gitarist of the Year” bij de European Blues Awards. Met haar nieuwste album ‘Waiting For The Daylight’ verrast ze met een veelzijdige mix van stijlen die verder reiken dan de traditionele blues.

Een muzikale ontdekkingsreis

Lyytinen heeft zichzelf bewezen als een muzikante die niet bang is om grenzen te verkennen. Met haar nieuwste album ‘Waiting For The Daylight’ verkent ze diverse muzikale paden, van hardrock tot sfeervolle pop en zelfs experimenten met Indiase toonladders. Het album biedt een multidimensionale luisterervaring die haar groei als gitariste weerspiegelt en haar evolutie binnen de muziekwereld benadrukt.

Een pionier in de blueswereld

In een wereld die nog vaak door mannen wordt gedomineerd, heeft Erja Lyytinen haar eigen plek opgeëist als “The Queen of Slide Guitar.” Haar unieke benadering van de blues, gecombineerd met een krachtige stem en verbluffende slide-techniek, maakt haar tot een pionier in het genre. Haar autobiografie ‘Blueskuningatar’ getuigt van haar vastberadenheid om haar muzikale carrière vorm te geven door hard werken en doorzettingsvermogen.

Een avond vol verrassingen

Op zaterdag 16 september zal Heyhoef-Backstage het podium bieden aan deze indrukwekkende muzikante. Naast Erja Lyytinen’s optreden kunnen bezoekers genieten van het voorprogramma verzorgd door de jonge Duitse rockband Leaving Spirit, die hun eigen unieke rockstijl ten gehore zullen brengen. De avond belooft een muzikale reis te worden, waarbij de grenzen van bluesrock worden verkend en het publiek wordt meegenomen op een onvergetelijke ervaring. Hieronder alvast een voorproefje:

Meer informatie

  • Zaal open: 20:00 uur;
  • Aanvang: 20:30 uur;
  • Entree: €17,- per persoon;
  • Bestel je tickets via de website van Heyhoef-Backstage.