Laden Evenementen

Eté 85 bij HeyHoef Cinema

Informatie
Datum:
10 juni 2022
-
11 juni 2022
Prijs: €5,00
Locatie:Heyhoef-Cinema
Eté 85 HeyHoef Cinema

Op vrijdagmiddag en avond 10 juni vertoont Heyhoef Cinema de film Eté 85, een Frans Belgische film uit 2020, geschreven en geregisseerd door François Ozon. Lees snel verder. 

Over de film Eté 85

De film is een bewerking van het boek Dance on My Grave van Aidan Chambers en met een van de hoofdpersonen loopt het dan ook niet goed af. ( Zo wordt ook al aan het begin van de film verklapt!) Het verhaal speelt in Normandië, meest in het dorp Le Tréport. Wie daar ooit is geweest zal er zeker nostalgische herinneringen aan hebben overgehouden. Twee jongens, Alex, 16 jaar en de 2 jaar oudere David beleven daar een zeker voor Alex eerste zomerliefde . In een decor van zon, zee, mooie kiezelranden en met de energie van tieners die zwemmen , dansen en nachten doorhalen op de prachtige muziek van Rod Steward, Bananarama en the Cure gaan uw gedachten zeker terug naar uw eigen jonge jaren! De traditionele dorpsgemeenschap reageert voor die jaren behoorlijk tolerant op de liefde tussen twee jongens. Zelfs Alex ouders zijn uiteindelijk begripvol en de film eindigt na de tragische dood van David weer vrolijk en zonnig op het strand.

Overige informatie

De film is te zien in HeyHoef Cinema, de film draait om 14:00 en om 19:30. Adres: Wijkcenrum Heyhoef, Kerkenbosplaats 1. 5043 RX Tilburg. Entree:€ 5.00 , inclusief kop koffie of thee bij aanvang van de film. Benieuwd naar welke films er nog meer draaien? Bekijk dan eens het aanbod van HeyHoef Cinema.