Agenda

Expositie ‘100% FEMALE | 100% MALE NUDE’ in het Metropolitan Museum – Tilburg

Wanneer: 17 september 2021 tot 14 november 2021 Waar: Metropolitan Museum Entree: Gratis

Expositie ‘100% FEMALE | 100% MALE NUDE’ in het Metropolitan Museum – Tilburg

Ulrike Doszmann, Neeltje Drijfhout, HoiShan Mak, Kim Pattiruhu, Marianne Peijnenburg, Ellen Rijk, Jonaske de Ruiter, Milian van Stokkum, Ans Verdijk en Hanneke Wetzer presenteren: ‘100% FEMALE EXPO | 100% MALE NUDE’. Een expositie waarbij de rollen worden omgedraaid en vrouwelijke schilders het mannelijk naakt blootstellen.

Guerrilla Girls

Een groep vrouwelijke kunstenaars onder de naam ‘Guerrilla Girls’ voert al decennia actie tegen de ondervertegenwoordiging van vrouwen in de grote musea van de Verenigde Staten, ook in onze dependance in New York, het ‘Metropolitan Museum of Art’. Hun telling: minder dan 5% exposerende vrouwen, terwijl het tentoongestelde naakt voor 85% vrouwelijk was. Oef! Dit gaf stof tot denken. Daar moest wat aan te doen zijn. Waarom niet omkeren? Vandaar deze expositie van alléén vrouwen met alléén mannelijk naakt. Ook dat mag gezien worden.

Jij mag komen!

Hierbij een uitnodiging voor onze tentoonstelling ‘100% female expo | 100% male nude’ in de ramen van het ‘Metropolitan Museum | Tilburg’ van 17 september t/m 14 november 2021. Ulrike Doszmann, Neeltje Drijfhout, HoiShan Mak, Kim Pattiruhu, Marianne Peijnenburg, Ellen Rijk, Jonaske de Ruiter, Milian van Stokkum, Ans Verdijk en Hanneke Wetzer laten hun licht schijnen op het verschijnsel man in al zijn glorie. Nu in Tilburg. Het Metropolitan Museum  Tilburg, de raamtentoonstellingen aan de Stedekestraat 15 te Tilburg, is dagelijks dag en nacht geopend en de toegang is vrij. Je bent van harte welkom!

Wanneer?

De tentoonstelling staat van 17 september t/m 14 november 2021 op het programma. Dagelijks, dag en nacht, toegang vrij. Voor extra informatie kan je terecht op de website of kan je ze een mail sturen.

 

Locatie