Laden Evenementen

Expositie A/M #1: Tussen twee rode lijnen

Informatie
Datum:
10 februari 2023 13:00
-
26 februari 2023 17:00
Prijs: Gratis
Locatie:Kunstpodium T

De expositie ‘Tussen twee rode lijnen’ bij Kunstpodium T is de eerste in de reeks van de 10 exposities uit het Apprentice Master program 2022/2023. Het talentontwikkeling programma waarin pas afgestudeerde kunstenaars samen met een gerenommeerde kunstenaars toewerken naar een expositie.

Het programma daagt leerlingen en meesters uit om buiten de kaders te denken, om van elkaar te leren en te experimenteren. Dit resulteert in levendige en vaak onverwachte tentoonstellingen.

De expositie

In deze eerste editie zijn de 4 talentvolle kunstenaars Paul Heusinkveld, Sjoerd van der Heyden, Zwaantje Kurpershoek en Sara Kriegsman gekoppeld aan de hedendaagse kunstenaar Katrein Breukers. Samen hebben zij de expositie ‘Tussen twee rode lijnen’ gecreëerd. De expositie is te zien van 10 tot en met 26 februari en is vrijdag, zaterdag en zondag van 13:00 uur tot 17:00 uur geopend. Wees welkom op de officiële opening op 10 februari vanaf 19:00.

Tussen twee rode lijnen

Er waren eens vijf vrienden. Ze wisten bijna niks over elkaar, amper elkaars naam. Hoe kan je dan vrienden zijn, vraag je je misschien af. Wat hoor je van iemand te weten om iemand een vriend te noemen? Want deze vijf vrienden kende niet elkaars familie, wisten niets over het werk van de ander, of wat deze als lievelingsmaaltijd at. Maar er waren kleine details die ze door en door van elkaar kende. Dat de een altijd minstens vijf minuten te laat was, en de ander herhaaldelijk een half uur te vroeg. Ze wisten wie met het linkerbeen voor stond, wie het liefst een zware bal gebruikte, en wie de voorkeur had voor een lichte. Ze wisten wie stiekem graag de hekjes omhoog had, en onthielden altijd wie er die week daarvoor nog een strike had gegooid, en wie nog nooit.

Voor de tentoonstelling ‘tussen twee rode lijnen’ besluiten Sara, Zwaantje, Sjoerd Paul en Katrein om als een vriendengroep aan het werk te gaan. Ze zoeken elkaar op in ieders atelier, en maken spelenderwijs kennis met elkaars werk. Er wordt gekleid, geschilderd, gefilmd en gezongen. Het lijkt wel alsof ze elkaar al jarenlang kennen. Het lijkt wel alsof ze vijf vrienden zijn die wekelijks bowlen, en verder niks met elkaar delen.