Laden Evenementen

Expositie A/M#2 | Het Bloemetjesgordijn

Informatie
Datum:
02 maart 2023 13:00
-
19 maart 2023 17:00
Prijs: Gratis
Locatie:Kunstpodium T

De expositie ‘Het Bloemetjesgordijn’ bij Kunstpodium T  is de tweede in de reeks van de 10 exposities uit het Apprentice Master program 2022/2023. Het talentontwikkeling programma waarin pas afgestudeerde kunstenaars samen met een gerenommeerde kunstenaars toewerken naar een expositie.

De week na carnaval presenteert Kunstpodium T Het Bloemetjesgordijn; een tentoonstelling die tegenwicht biedt aan de platvloerse en ordinaire associaties die bij het horen van de titel wellicht naar boven komen. In het gelijknamige nummer vraagt Wim Kersten zich af: “Weet je wat ik wel zou willen zijn?”. “Een bloemetjesgordijn” is zijn ambigue antwoord.

Herinneringen aan een hossende menigte en stomende kroegen vervagen na het nauwkeurig lezen van de songtekst. Wie het nader bestudeert, leest over hoop en angst, over dagelijkse beslommeringen en een verlangen naar berusting. Het ontleden van dit folkloristische lied brengt een groep jonge kunstenaars bij elkaar. De werken in de tentoonstelling zijn mijmeringen, speculaties en persoonlijke anekdotes die de mogelijkheden onderzoeken van willen zijn.

Van feministische perspectieven op kinderlijke spel “‘vadertje en moedertje”, tot enorm gore gordijnen uit de jaren 70 die naar tabak ruiken. Van de subversieve rol van de nar, tot zich voordoen als een wereldberoemde modeontwerper. Willen zijn lijkt misschien een spel, maar voor sommigen is het bittere noodzaak. Gezien vanuit het perspectief van een immigrant betekent het aanpassen aan een nieuwe omgeving en proberen zich “autochtoon” te gedragen.

Esra Westerburgen, Eva van de Sande, Katayoon Valamanesh, Mike Anna en Dewi Bekker & Anouk van Klaveren (Das Leben am Haverkamp) verkennen de complexiteit van het worden en willen zijn.

Immers; het is niet eenvoudig om een gordijn te zijn.

  • Startdatum: 2 maart
  • Einddatum: 19 maart
  • Starttijd: 13:00
  • Eindtijd: 17:00
  • Gratis entree
  • Locatie: Kunstpodium T