Expositie bij Galerie De Roos: Jeanette van Hoek & Bep Miltenburg

Informatie
Datum:
05 maart 2023 14:00
-
26 maart 2023 17:00
Prijs: Gratis
Locatie:Galerie De Roos

Op zondag 5 maart opent om 14:30 een expositie bij Galerie De Roos. De gehele maand maart kun je het bewonderen op zaterdag- en zondagmiddag van 14:00 – 17:00.

In deze unieke expositie maakt u kennis met het ruimtelijk werk van Bep Miltenburg en de schilderijen van Jeannette van Hoek.

Jeannette van Hoek

Jeannette wordt aangetrokken door sferische landschapsbeelden. Zij legt deze landschappen op het doek vast en wil een gevoel, een sfeer uitdrukken. Door haar beginjaren als aquarellist is ‘laten lopen van de verf’ en werken in lagen een kenmerk van haar werk gebleven. De laatste jaren ontwikkelt ze zich naar meer abstract schilderen. Zij gebruikt acrylverf en past ook gemengde technieken toe. De hedendaagse zorgwekkende ontwikkelingen in de wereld hebben invloed, een aantal schilderijen wordt ‘donkerder’.

Bep Miltenburg

Beps recente werk bestaat uit torens van keramiek. Opgebouwd uit losse kleivormen, met gaten en ribbels, of opgebouwd uit plakken klei die bewerkt zijn met structuren. Gekleurd met engobes of met waterige acryl. Ze maakt ook beelden in beton en brons, Bep is vooral geïnspireerd door de mens in al zijn veelzijdigheid.

Over Galerie De Roos

Galerie De Roos is sinds mei 2009 gevestigd is één van de drie gerestaureerde panden uit 1905 aan de Veldhovenring 25 in Tilburg. Ze maakt deel uit van de galerie-route die de Besterdring, Veldhovenring en Wilhelminapark verbindt met De Pont en het TextielMuseum.

Meer informatie

Meer informatie is te zien op de website van Galerie De Roos.