Agenda

Expositie ‘Cadavre Exquis’ (Apprentice Master) met o.a. Folkert de Jong

Wanneer: 2 juli 2021 tot 25 juli 2021 Waar: Kunstpodium T Entree: Gratis
Bestel tickets

Expositie ‘Cadavre Exquis’ (Apprentice Master) met o.a. Folkert de Jong

In de negende en laatste expositie van het Apprentice Master seizoen 2020/2021 bij Kunstpodium T zullen Apprentices Monique van de Ven (Den Bosch), Famke Storms (Maastricht), Lore Pilzecker (Arnhem) en Fenna Koot (Breda) samen exposeren met Master Folkert de Jong. De expositie ‘Cadavre Exquis’ is van vrijdag 2 juli tot en met zondag 25 juli 2021 bij Kunstpodium T in Tilburg te zien. Wij zijn regulier geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00. Reserveren is niet langer nodig, dus loop gerust binnen! Entree is gratis.

Over de expositie

Het project Cadavre Exquis is een onderzoek naar de toegevoegde waarde van de samenwerking tussen verschillende kunstenaars die elkaar niet kennen. Deze techniek werd toegepast door kunstenaars aan het begin van de 20e eeuw zoals André Breton, en later ook René Magritte.

Een Cadavre Exquis is van oorsprong een gedicht dat door meerdere dichters is geschreven, zonder dat zij op de hoogte zijn van de delen die door de anderen worden geschreven. Deze techniek is later meest bekend als kunstuiting in de vorm van tekeningen.

Voor het Apprentice Master programma hebben Lore, Famke, Monique, Fenna en Folkert gekozen voor dit principe, als een medium om te onderzoeken hoe, in de periode van Corona, een dialoog zich via digitale ontmoetingen ontwikkelt en uiteindelijk kan leiden tot een belichaming in de vorm van een gezamenlijk kunstwerk.

Praktische informatie

  • Wanneer: van vrijdag 2 juli tot zondag 25 juli op de vrijdagen, zaterdagen en zondagen;
  • Tijd: van 13.00 uur tot 17.00 uur;
  • Waar: Kunstpodium T – Noordstraat 105;
  • Meer informatie vind je hier.

 

Locatie