Laden Evenementen

Expositie De Nieuwe Vincent 2021 in Kunstpodium T

Informatie
Datum:
19 februari 2022 13:00
-
20 februari 2022 17:00
Prijs: Gratis

Op woensdag 16 februari opent wethouder Marcelle Hendrickx de expositie De Nieuwe Vincent 2021 in Kunstpodium T. In deze expositie laten 15 jongeren zien wat zij het afgelopen jaar geleerd en gecreëerd hebben in het talentenprogramma De Nieuwe Vincent 2021. De opening was eigenlijk gepland in de kerstvakantie, maar dat moest vanwege de coronamaatregelen geannuleerd worden. Gelukkig is er nu op 19 zaterdag en zondag 20 februari van 13.00 tot 17.00 uur dan toch nog een moment waarop de jonge kunstenaars hun werk kunnen tonen.

Over De Nieuwe Vincent

De Nieuwe Vincent is een initiatief van Vincents Tekenlokaal voor jongeren tussen de 10 en 14 jaar oud die niets liever doen dan tekenen. In maart en april 2021 kwamen er maar liefst 112 inzendingen binnen. Hieruit zijn 15 tekentalenten geselecteerd. De tekentalenten hebben vanaf mei een intensief traject gevolgd met tekenlessen, masterclasses en excursies. Het programma wordt afgesloten met een expositie en de bekendmaking van De Nieuwe Vincent 2021. Het talentenprogramma is mede mogelijk gemaakt met subsidie van de provincie Noord-Brabant en gaat de komende jaren ook plaatsvinden in de andere VanGogh-locaties in Brabant: Zundert, Nuenen en Etten-Leur.

Expositie

Benieuwd naar de verrassende resultaten van de tekentalenten? Dan nodigen we je van harte uit om te komen kijken naar de verrassende resultaten in het Kunstpodium T. De opening op 16 februari is alleen voor genodigden. De expositie is gratis te bezoeken.

Meer informatie over de expositie De Nieuwe Vincent vind je hier.

Tilburgs Winterparadijs