Laden Evenementen

Expositie ‘IMAGINING the possibilities of life in future LANDSCAPES’ in Kunstpodium T

Informatie
Datum:
22 april 2022 13:00
-
08 mei 2022 17:00
Prijs: Gratis
Locatie:Stichting Kunstpodium T
Kunstpodium T expositie

De expositie ‘IMAGINING the possibilities of life in future LANDSCAPES’ bij Kunstpodium T is onderdeel van het Apprentice Master program (A/M).  Deze is te zien van 22 april tot en met 8 mei en is vrijdag, zaterdag en zondag van 13:00 uur tot 17:00 uur geopend. Lees snel verder voor alle informatie. 

De expositie 

In deze vierde editie zijn vier talentvolle jonge kunstenaars gekoppeld aan een ervaren hedendaagse kunstenaar. Samen maken ze nieuwe werk en een eigen expositie. Deze expositie is gecreëerd door Apprentices Annette Kombrink, Emma van Amerongen, Beatrice Pittman, Anika Hochstenbach onder leiding van de Master Eylem Aladogan.

IMAGINING the possibilities of life in future LANDSCAPES

Is het denkbaar dat de mensheid ooit ophoudt te bestaan? Het spreekt natuurlijk tot ieders verbeelding maar niemand kan zich er echt iets bij voorstellen. Niets is uit te sluiten als je je bedenkt dat in de afgelopen 500 miljoen jaar het leven op aarde al vijf keer bijna helemaal is weggevaagd. Deze momenten worden aangemerkt als de vijf grote massa-sterftegolven. Ze werden veroorzaakt door klimaatverandering, een extreme ijstijd, enorme vulkaanuitbarstingen en die ene meteoriet die uit de ruimte viel, ruim 65 miljoen jaar geleden. Een zesde sterftegolf zal te wijten zijn aan de onherroepelijke schade waarmee de mensheid de aarde te gronde richt. Met een duizelingwekkende snelheid vernietigen we ons ecosysteem en putten we de aarde uit. Om maar te zwijgen over de mogelijke dreigingen van pandemieën, buitenaards leven en kunstmatige intelligentie. Hoe zal de wereld er dan uit komen te zien?

Meer informatie: 

De expositie is gratis te bezoeken. Meer informatie is te vinden op: https://kunstpodium-t.com/