Laden Evenementen

Expositie in Galerie de Roos: ‘Organisch bewind’

Informatie
Datum:
08 oktober 2022
Tijd:
14:00 tot 17:00
Organisch bewind expositie

Van 8 tot en met 30 oktober toont Galerie de Roos in Tilburg het werk van de Tilburgse kunstenaar Frans Ellenbroek. Lees snel verder!

Over de expositie

Deze expositie omvat voornamelijk zijn nieuwe werk van de laatste twee jaar. Twee jaar geleden was Ellenbroeks werk ook al in Galerie De Roos te zien onder de titel Down to earth. Daarin zagen we al zijn vrijwel definitieve keuze voor het non-figuratieve. Nadien heeft Frans Ellenbroek zijn vrije zoektocht vervolgd naar natuurlijke patronen en structuren, die nu nóg meer een abstract karakter krijgen. Uit het getoonde werk spreekt vooral de kunstenaars fascinatie voor de schoonheid die soms door groei en ontwikkeling, dan weer door verval en erosie ontstaat, in natuurlijke, autonome processen. Deze schoonheid kan betoveren of ontroeren, vaak ook overweldigen of beangstigen: de natuur ‘doet haar ding’, wij mogen ernaar kijken.

Meer info

De expositie is te bezoeken op elke zaterdag en zondagmiddag van 14:00 tot 17:00, vanaf 15:00 is Frans Ellenbroek zelf aanwezig. De locatie van de expositie is Galerie de Roos, Veldhovenring 25. 5041 BA Tilburg.