Expositie Koorts Droom in het ETZ

Informatie
Datum:
01 maart 2023 15:30
-
02 juli 2023 17:00
Prijs: Gratis
Locatie:ETZ TweeSteden

Vanaf woensdag 1 maart is een nieuwe expositie in het ETZ te zien. De expositie ‘Koorts Droom’ wordt 1 maart om 15:30 geopend in de aula op locatie ETZ Elisabeth, Hilvarenbeekseweg 60. 

De kunstcommissie van het ziekenhuis strikte werken van Fredrik Vaessen en Iver Uhre Dahl. Het ijlen tijdens een koortsdroom leidt vaak tot vreemde gewaarwordingen. Plots lijkt je voeteneinde te verdraaien, de wereld is net even anders dan daarvoor. Logica laat je in de steek en maakt plaats voor beelden die zowel onaangenaam als verrassend en grappig kunnen zijn. Zie hier ook de verbinding met kunst, wat net zo kan inspireren of verwarren. Zowel Fedrik Vaessen als Iver Uhre Dahl weten in hun werken dat vreemde te koppelen aan vertrouwde symboliek.

Fedrik Vaessen wil met zijn kunst grip krijgen op ons bestaan. Hij schept een nieuwe realiteit met het gebruik van mysterieuze onduidelijkheid in het leven. De combinaties van objecten vormen beelden die lijken op nieuwe organismen en wezens. Het doet denken aan sciencefiction taferelen, waarbij we ons wanen in een ander universum. Iver Uhre Dahl reflecteert met zijn werken op een realiteit die niet tastbaar is. Zijn kunst draait om het gevoel van isolatie. Technieken waarmee hij voornamelijk werkt zijn houtsnijwerk, gelaagd schilderen en beeldhouwen. Beide kunstenaars geven beeld aan thema’s als lichamelijke vervorming, depressie, dromen en emotie.

De expositie ‘Koorts Droom’ sluit aan bij het raadsel van het leven. Het toont hedendaagse symboliek, het mysterie van onze geest en werpt een blik in de mogelijke toekomst.

Informatie

  • Locatie is ETZ, Hilvarenbeekseweg 60;
  • Vanaf woensdag 1 maart zichtbaar t/m 2 juli;