Laden Evenementen

Expositie Toine Hagemans bij CC De Schalm

Informatie
Datum:
12 juni 2023 09:00
-
14 juli 2023 17:30
Prijs: Gratis
Locatie:Cultureel centrum de Schalm

Mijn naam in dit leven is Toine Hagemans. Ik ben 57 jaar, heb 3 mooie, lieve dochters, en woon in Berkel-enschot. Ik werk bij de crisisopvang H.G. in Goirle. Mijn hobby’s zijn;  lange wandeltochten, lezen, muziek maken en luisteren, en mijn werk.

Ik ben begonnen met het schrijven van gedichten en heb begin jaren 90 gepubliceerd in tijdschriften zoals het Kofschip, Vlaanderen, en Maatstaf. Met collages ben ik spontaan begonnen. Het was een slechte tijd voor mij en ik vond hierin een geweldig rustgevende en bevrijdende uitlaatklep. Momenteel heb ik een langlopende expositie van 10 werken in de aula van Sterk Huis in Goirle.

Ik haal mijn inspiratie uit een andere, voor mij zeer reële, werkelijkheid. Deze werkelijkheid noem ik “thuis”, en die werkelijkheid is levend en spiegelend (ogen) en abstract-dimensionaal en karmisch (zwart-witte achtergrond). In die wereld kan zich alles manifesteren. Ik wil de (verstoorde) harmonie van de elementen (aarde water, vuur en lucht) uitbeelden. De elementalen, de wezens die verantwoordelijk zijn voor de natuurlijke orde, worden door de leefwijze van de mens steeds verder uit balans gehaald. Ik werk met archetypische beelden, droomwerelden, waarin we steeds meer gewaarschuwd worden voor onze onthechte manier van leven. Deze beelden komen als onderbewuste foto’s, vandaar dat ik ze op compacte wijze als A-4 presenteer.

Mijn materiaal is vrij eenvoudig namelijk tijdschriften, foto’s, stiften, een mes en een schaar.

Verder laat ik het werk voor haar zelf spreken, en wens iedereen een inspirerende ervaring!