Laden Evenementen

Expositie TUTTI FRUTTI in Metropolitan Museum Tilburg

Informatie
Datum:
18 maart 2022
Tijd:
18:00 tot 18:00
Prijs: Gratis

De lente lonkt, tijd voor een lustige expositie in het Metropolitan Museum Tilburg, de raamtentoonstellingen aan de Stedekestraat. Lees snel verder.

Expositie TUTTI FRUTTI

Het Metropolitan Museum presenteert ‘TUTTI FRUTTI’ van de veelzijdige Tilburgse kunstenaar Antoine Timmermans. De meester pakt uitbundig uit met een reeks sprankelende portretten en spontane, impulsieve schilderijen waar de kleurenrijkdom vanaf spat. Doeken met fleurige geliefden en gestorvenen, echte en gedroomde, ze kijken u allen doordringend aan.

Over Antoine Timmermans

Het werk van Timmermans is doortrokken van het ‘echte’ leven, iets waar, volgens hem, kunst over zou moeten gaan: “we hebben betere verhalen nodig voor onze toekomst!” Nu met canvas, penselen en olieverf. En zoals altijd met humor. De kunstenaar is daarnaast bekend als decorbouwer, ontwerper van flamboyante kleding, theatermaker, maar vooral als de dragqueen ‘Cybersissy’. U kent haar vast van Roze Maandag of uit de vele clubs in binnen- en buitenland. De schilder volgde zijn kunstopleidingen in Breda, Arendonk, Den Haag en Den Bosch. In weerwil wat destijds in zwang was legde hij zich toe op de figuratieve kunst. In prikkelende beelden, extravagante kostuums, bonte pruiken en mutsen, en natuurlijk in zijn schilderijen.

Meer informatie

De expositie is van vrijdag 18 maart tot en met zondag 8 mei dagelijks te bekijken in de Stedekestraat. De kunstwerken zijn dag en nacht gratis te bewonderen.