Laden Evenementen

Expositie van 365 werken in de Steenfabriek in Gilze

Informatie
Datum:
19 maart 2022 12:00
-
20 maart 2022 17:00
Prijs: Gratis
Locatie:Steenfabriek Gilze

De Tilburgse Annet Stovers maakte in 2021 elke dag een kunstwerk en postte dat op Facebook en Instagram. Dat varieerde van iets abstracts tot iets impressionistisch, van sciencefiction tot surrealisme, van iets ernstigs tot iets vrolijks. Daarin verwerkte de, aan de Gemeentelijke Academie voor Schone Kunsten Arendonk afgestudeerde kunstenares, allerlei technieken en ideeën. Lees snel verder.

In het weekend van 19 en 20 maart, exposeert Annet dagelijks van 12:00 tot 17:00 uur in de Steenfabriek in Gilze deze 365 kunstwerken, waarin een duidelijke evolutie in haar werken zichtbaar is. ‘Door allerlei creatieve vondsten en kleine ontdekkingen, zijn er verrassende werken ontstaan’, aldus Annet. ‘Mijn 70ste verjaardag kon ik door corona niet vieren. Daarom zocht ik een project om elke dag iets te creëren. Doordat je zo’n werkje snel moet maken hoeft het niet af of perfect te zijn, waardoor je ook meer durft te experimenteren. Daar leerde ik zelf heel veel van.’ Stovers liet zich als visuele verhalenverteller inspireren door het nieuws van de dag, ervaringen uit het alledaagse leven, zowel grote als kleine momenten.

Meer informatie

Tijdens de gratis toegankelijke expositie zijn alle kunstwerken te koop. De opbrengsten gaan naar het Zwijsenkoor van Amarant in Tilburg, een koor voor bewoners met beperking.