Laden Evenementen

Expositie van Mans Appels in Cultureel Centrum De Schalm

Informatie
Datum:
05 mei 2022
-
26 juni 2022
Prijs: Gratis
Locatie:Cultureel centrum de Schalm

Het mysterie van de mens, de eenzaamheid in de mens en de interactie tussen mensen boeien Mans enorm. Ze is geïnspireerd door en nieuwsgierig naar dat wat mensen met hun ogen en houding uitstralen, vertellen en verbergen. Die emotie wil Mans in haar werk laten zien en laten voelen, want in het leven is weten, voelen en begrijpen niet altijd eenduidig.

De schilderijen van Mans verbeelden dus niet wat je op het eerste gezicht denkt te zien of meent te begrijpen. Beter probeer je de emotie te voelen die abstract in haar werk tot uiting komt. Mans hoopt dat het lukt om -al is het maar in één werk- de bezoeker van haar tentoonstelling dat te laten voelen. Dan is voor de kijker en voor haar de verbeelding geslaagd! Voor Mans is schilderen een onvoorspelbaar proces. Het begint met een organische schets van waaruit een betekenis ontstaat: “ik vind het heerlijk ontspannend om alle beslommeringen van me af te schilderen, niet vooraf te bedenken wat ik wil verbeelden, maar laag over laag het beeld te laten groeien en de emotie langzaam zichtbaar te laten worden.”

Over Mans en haar werk

Het werk van Mans is met olieverf gemaakt, heeft een duidelijke gelaagdheid en is meestal robuust, vaak met een paletmes, op het doek aangebracht. Soms maakt ze meerdere schilderijen met eenzelfde thema. Zo realiseerde ze een aantal jaren geleden een reeks gesluierde vrouwen. En later maakte ze diverse schilderijen op basis van zelfgemaakte foto’s van bijzondere stenen. Mans (62) is geboren in Tilburg, studeerde psychologie aan de Universiteit van Tilburg en werkt als projectleider Erfgoed bij de provincie Noord-Brabant. Zij is amateurschilder en heeft zich sinds 2005 aangesloten bij schilderscollectief Diavo. De afgelopen jaren nam Mans meerdere keren deel aan groepstentoonstellingen.

Meer informatie

De expositie van Mans is van 3 mei tot en met 23 juni gratis te bezichtigen in Cultureel Centrum De Schalm. Voor alle exposities van Cultureel Centrum De Schalm kun je terecht op deze website.l