Laden Evenementen

Expositie Verbinding door Abd Alkader Abd Alwahed

Informatie
Datum:
01 oktober 2022 12:00
-
02 oktober 2022 17:00
Expositie de Verbinding

Op 1 en 2 oktober kun je aan de Kommerstraat 2a terecht voor een schitterende expositie van Abd. Lees snel verder

Over Abd Alkader Abd Alwahed

Abd Alkader Abd Alwahed, die negen jaar geleden vluchtte uit Syrië, is bij sommigen al bekend. Hij begon pas op late leeftijd met schilderen en betrekt vaak de natuur in zijn schilderijen. De kraai is een terugkerend element in zijn werk. “Voor mijn gevoel voel ik mij als een kraai, weg van mijn eigen bos en nu in een nieuwe bos. Hij heeft niet over zijn lot kunnen beslissen, net als ik.

Je zou zijn werk gezien kunnen hebben in zijn atelier in het voormalige kantongerecht aan het Stadhuisplein. Of je zag zijn nieuwe muurschildering in de Thomas Van Aquinostraat die hij onlangs in opdracht van de gemeente Tilburg maakte. Bovendien werkte hij samen met Let’s do goods, waarvoor hij sokken ontwierp.

Over Allemans en Ateliers Tilburg

Begin juli startte Abd als eerste artiest in residence bij Allemans. Allemans en Ateliers Tilburg werken samen om kunstenaars in deze bijzondere omgeving een fijne werkperiode te bieden. In deze residentie maakte Abd drie nieuwe werken en liet zich daarvoor inspireren door zijn omgeving en de mensen die hij ontmoette. Je ziet ook wat ouder werk van Abd.

Djenné Fila

Ook is er een sneak preview te zien van het werk van de volgende resident. Djenné gaat namelijk in de periode november tot en met januari bij Allemans aan de slag. Djenné Fila is een illustrator die met haar illustraties verhalen verrijkt. In haar werk opent ze de deur naar andere werelden, om kinderen én volwassenen mee te nemen op de reis.

Meer info

Het adres van de expositie is Kommerstraat 2a. Gelieve per fiets of te voet komen. De expositie is geopend op 1 en 2 oktober van 12:00 tot 17:00.