logo
Laden Evenementen

Expositie Vrieland in Galerie De Roos

Informatie
Datum:
22 februari 2022 00:00
-
23 februari 2022 00:00
Prijs: Gratis

Van 6 t/m 27 maart 2022 vindt de bijzondere expositie ‘Vrieland’ van Jan de Vries in Galerie De Roos plaatst. Altijd al eens de kunstwerken willen bewonderen van Jan de Vries? Lees dan snel verder voor meer informatie. 

Over Jan de Vries

Jan de Vries (1935) was jarenlang docent Beeldende Vorming aan de Pedagogische Academie in Rotterdam. De laatste 25 jaar maakt hij schilderijen op groot formaat, die indrukwekkend zijn door hun kleur en afmeting.

De schilderijen zijn een ervaringswereld met een open compositie, die vér over zijn begrenzing is uit te breiden tot in het onzichtbare. De verticale dimensie verbindt boven en beneden, hoogte en diepte, verbindt alles waarvan het bewijs, het vermoeden of het besef bestaat of ontstaat. Daarmee wordt de ervaring versterkt van een werkelijkheid die onze kenbare wereld overstijgt en ons terugvoert naar de grond van ons bestaan.

De expositie

De opening van de expositie vindt plaats op zondag 6 maart. U bent welkom vanaf 14:00 uur. Rond 14:30 uur zal Gerard van de Kam, een vriend van Jan de Vries, een openingswoord spreken. De expositie is gratis te bezoeken op zaterdag- en zondagmiddag van 14:00 uur tot 17:00 uur tot 27 maart 2022.

Meer informatie over de expositie en het verdere programma kan je vinden op deze website. Vragen? Neem dan gerust contact op met galeriederoos@gmail.com.