Laden Evenementen

Familieuitjes in Textielmuseum

Informatie
Datum:
30 april 2022
-
09 mei 2022
Breng deze meivakantie tussen 30 april en 8 mei een bezoek aan het TextielMuseum. Hier is van alles te beleven voor jong en oud!

Er gaat een wereld van kleuren open in de nieuwe familie tentoonstelling ‘Kleurstof’. Volg met de (klein)kinderen het kleurenspoor om te ontdekken waar de kleuren in onze kleding vandaan komen door ze te voelen, horen, ruiken en zélfs proeven. Kijk in het TextielLab hoe echte kunstenaars en ontwerpers vernieuwende dingen maken van textiel. Of laat de kids meedoen met De TextielClub workshops, waar ze zelf creatief aan de slag gaan.

Een bezoek aan het TextielMuseum is voor kinderen een ware ontdekkingstocht. Doe deze meivakantie mee met een van de TextielClub workshops: leer hoe je jouw eigen Tie & Dye kunstwerk maakt of ga zelf textiel bedrukken met de workshop Kleurenexplosie. Je kunt ook meedoen aan de gratis activiteit Speur & Ontdek om te ervaren hoe het voelt om een kunstenaar of tentoonstellingsmaker te zijn. Wandel met het TextielMuseum in een boekje (€2,-) door het TextielLab om alles te weten te komen over de verschillende textieltechnieken die hier toegepast worden of speel het Museum Dobbelspel (€2,-) en ontdek alle mogelijkheden van textiel op een speelse manier.

Expo Kleurstof

Textiel is er in alle denkbare kleuren. Maar wat maakt je favoriete spijkerbroek blauw? In de expo ‘Kleurstof’ kom je te weten waar de kleur in textiel vandaan komt en hoe het geverfd wordt met een spel speciaal voor de hele familie. Ga op ontdekkingstocht en volg het kleurenspoor waarin kleuren tot leven komen. Hoeveel soorten blauw kun je ontdekken? Wist je dat het mooiste rood uit een piepklein schildluisje komt waar voedsel ook mee gekleurd wordt? Ontdek het in de tentoonstelling!

Ontwerper voor een dag

Neem ook een kijkje in de Wollendekenfabriek om te ontdekken welke machines er meer dan 100 jaar geleden gebruikt werden om een deken te maken van schapenwol. Daarna maak je een sprong naar de toekomst in het hypermoderne TextielLab. Hier zie je hoe echte kunstenaars en ontwerpers de nieuwste dingen bedenken gemaakt van textiel. Wil je zelf voor een dag ontwerper worden? Reserveer dan een plekje in onze Design Studio en maak je eigen sokken of sjaal.

Check meer informatie en tickets