Laden Evenementen

Familievoorstelling ‘Niet Wiet, Wel Nel’ (6+) bij De Nieuwe Vorst tijdens Spruit kinderfestival

Informatie
Datum:
29 december 2021
Tijd:
13:00 tot 14:00
Prijs: €8,

Op woensdag 29 december zie je de voorstelling ‘Niet Wiet, Wel Nel’ (6+) bij De Nieuwe Vorst tijdens Spruit kinderfestival. Niet Wiet, Wel Nel is een beeldende familievoorstelling over de liefde. Over dat je elkaar soms wel leuk vindt en soms ook niet. Geïnspireerd op het gelijknamige boekje van Joke van Leeuwen. De voorstelling begint om 13:00 uur. Wil jij deze voorstelling met jouw kind graag zien? Lees dan snel verder voor alle informatie!

Niet Wiet, Wel Nel

Wiet wil bij Nel zijn
Nel wil bij Wiet zijn
maar vaak is er wat mis
dan is Wiet boos op Nel
dan is Nel boos op Wiet
“ik wil wel lief zijn” zegt Nel
“ik ook” zegt Wiet
maar vaak lukt het niet.

Om samen te zijn moet je elkaar begrijpen, maar dat is niet altijd even eenvoudig. Ook grote mensen vinden dat ingewikkeld. Een klein probleem kan volledig uit de hand lopen. Je raakt verstrikt in zinnen, kan een woord niet vinden of bent veel te kort door de bocht. En plots kun je daar dan weer samen om lachen en gaat het weer. Eigenlijk zijn er maar weinig woorden nodig om dát te begrijpen.

Boek van Joke van Leeuwen

Niet wiet, wel nel is geïnspireerd op het gelijknamige boek dat Joke van Leeuwen schreef voor beginnende lezers vanaf zes jaar. Het boek is in 1993 bekroond met een Zilveren Griffel. In de theatervoorstelling wordt eveneens gebruik gemaakt van de woorden die je leert als je net leert lezen.

Nagenieten

Na de voorstelling kun je in de foyer genieten van een speciale kop ‘soep met luf’. In de ‘soep-met-luf-kar’ wordt met liefde, muzikaliteit, geheimzinnig ingrediënten én de hulp van bezoekers heerlijke tomatensoep bereid.

Enthousiast?

Wil jij graag kaartjes kopen voor deze familievoorstelling? Ga dan naar de website van De Nieuwe Vorst. Een kaartje kost €8,- per persoon.