Fauré Requiem door Tilburgs Studentenkoor

Informatie
Datum:
19 april 2024
Tijd:
20:00 tot 21:15
Prijs: variërend

Het Tilburgs Studentenkoor brengt op 19 en 20 april hun versie van het Fauré Requiem. Het koor bestaat uit studenten die in Tilburg een opleiding volgen en daarnaast graag klassieke muziek uitvoeren. Benieuwd? Lees snel verder.

Componist Gabriel Fauré overleed in 1924, honderd jaar geleden dus. Voor het Tilburgs Studentenkoor aanleiding om deze bijzondere componist onder de aandacht te brengen, met een uitvoering van zijn Requiem. Dirigent Sil van den Hout: “Het stuk is een mooi samenspel tussen koor en orgel. Daar hebben we ook een student voor gevonden: Toon IJzermans, die een master Orgel volgt in Tilburg. De sopraan-solist is één van onze eigen koorleden, die aan het Tilburgse conservatorium Solozang Klassiek studeert. De bariton-solist volgt hier een masterstudie Zang.”

Het koor wil klassieke muziek levend houden voor een jong doelgroep. Met dat doel treden ze ook regelmatig op tijdens open podia van de Tilburgse universiteit, of op Festival Tilburg on Stage. Ze zingen dan voornamelijk a capella. Dit is het eerste grote project, waarbij ze ook samenwerken met een organist. “Dat vraagt een heel andere manier van werken en van luisteren van de koorzangers. We leren veel van elkaar en kijken enorm uit naar de concerten,” zegt dirigent Van den Hout.

Naast het Requiem brengt het koor ook nog enkele andere klassieke werken, bijvoorbeeld van componist Duruflé en uit het liedrepertoire van Taizé. De concerten op 19 en 20 april beginnen beide avonden om 20.00 uur, locatie Petrus en Pauluskerk aan de Vierwindenlaan 9-11 in Tilburg.

Meer informatie

Kaarten (met studentenkorting) zijn verkrijgbaar via deze link!