logo
Laden Evenementen

Feestelijk programma 50 jaar wijkcentrum Ypelaer

Informatie
Datum:
26 mei 2023
-
29 mei 2023
Locatie:Wijkcentrum De Ypelaer

Wijkcentrum de Ypelaer in Tilburg Noord bestaat 50 jaar. De meest gezellige en kleurrijke woonkamer aan het Ypelaer-park heeft op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 mei een feestelijk programma opgetuigd voor wijkbewoners, (oud-) medewerkers, en andere geïnteresseerden. Er zijn onder meer muziekoptredens, een ouderenmiddag, een markt, speciale kinderactiviteiten, een reünie-feest en een Pinksterbrunch waar wijkbewoners kunnen aanschuiven. Kortom, een feestelijk programma voor jong en oud. 

Wijkcentrum de Ypelaer is al sinds de start, 50 jaar geleden, een belangrijke ontmoetingsplek in de wijk Stokhasselt in Tilburg en is een van de oudste wijkcentra in Nederland. Bewoners van allerlei culturen en achtergronden komen er dagelijks samen, doen aan activiteiten mee, volgen een cursus, brengen een bezoek aan De Ruilwinkel of drinken gewoon een kop koffie. Samen met tal van huurders, vertegenwoordigers van de Stichting Wijkraad Stokhasselt en andere maatschappelijke netwerkpartners heeft ContourdeTwern de Ypelaer gemaakt tot wat het nu is: een veelzijdige en toegankelijke huiskamer waar iedere jongere én oudere bewoner van Noord iets van zijn of haar gading kan vinden. 

Gon Mevis, directeur|bestuurder bij ContourdeTwern: “In de loop der jaren hebben heel veel mensen keihard gewerkt om de Ypelaer te maken tot wat het nu is: een ontmoetingsplek voor vele wijkbewoners en een bruisende broedplaats met heel diverse activiteiten voor jong én oud. Van speelgoedherstel tot ruilwinkel, van bingo tot biljart, van KBO tot de allerjongste jeugd: iedereen voelt zich welkom in de Ypelaer. Onder de bezielende leiding van centrumcoördinator Natacha Pinas zet het team betaalde en onbetaalde medewerkers zich iedere dag geweldig in om de Ypelaer voor iedereen een aantrekkelijk thuis te maken. Daar slagen ze al jarenlang heel goed in, en dat gaan we met zijn allen een weekend lang vieren.”   

Programma

Vrijdag 26 mei

14:00 – 17:00 Ouderenmiddag (op uitnodiging) 

 • Een gezellige muziekbingo
 • Live muziek
 • Creatieve workshop voor wie wil
 • Lekkere halal hapjes en drankjes

16:00 – 20:00 Receptie (op uitnodiging) 

 • Bezoek van de burgemeester en (oud)wethouders van Tilburg 

Zaterdag 27 mei13:00 – 17:00 Kijk- & Doemarkt voor iedereen 

 • DJ Tim, Optreden Harmony Singers (13:30u), Beautysalon Ypelaer, Creatief Atelier (GGz), Koersbal, Biljart, Ruilwinkel, Ansichtkaarten maken, Speelgoedpunt, Beter Stokhasselt en meer. 

20:00 – 01:00 Reünie-feest (18+) 

 • Iedereen (vanaf 18+) is welkom om lekker te komen kletsen en dansen op de muziek van coverband Time Out. Natuurlijk met een smakelijk (gratis) halal hapje erbij. 

Zondag 28 mei 

12:00 – 13:30 Gratis Pinksterbrunch (halal) 

 • Wijkbewoners kunnen gewoon aanschuiven, maar OP = OP. 

14:00 – 17:00 Familiefeest 

 • Schmink, springkussen, workshops voor kinderen, spelletjes voor het hele gezin, henna en meer… 

16:00 – 17:30 R-Newt jongeren 

 • De zondagmiddag is voor de jongeren van R-Newt. 

16:00 – 20:00 Gratis halal buurtBBQ (door jongeren voor de wijkbewoners) 

 • Wijkbewoners kunnen gewoon aanschuiven, maar OP = OP! 

Meer info: mail naar infoypelaer@contourdetwern.nl