Laden Evenementen

Festival Circolo 2023

Informatie
Datum:
13 oktober 2023
-
23 oktober 2023
Locatie:Spoorpark

Door plotselinge blessures waren er nog wat last-minute wijzigingen, maar vandaag heeft Festival Circolo haar complete programma onthuld. Van 13 tot en met 22 oktober zal het grootste circusfestival van Nederland opnieuw neerstrijken in Tilburg voor tien dagen hedendaags circus van de hoogste kwaliteit. Na de aankondiging van onder andere het bejubelde “Yé!” van Circus Baobab en publieksfavoriet “En Attendant Le Grand Soir” van Le Doux Supplice, voegt het Tilburgse circusfestival nieuwe namen toe aan het programma.

Kleerscheuren

Elk jaar is het een verrassing of de artiesten en groepen die gepland staan voor Festival Circolo het festival zullen bereiken zonder kleerscheuren of botbreuken. Want dat circus niet zonder gevaar is, blijkt maar weer eens uit het verhaal van Circ Rodini. Na een onfortuinlijke val en een blessure moest de geplande voorstelling op Festival Circolo helaas geschrapt worden. In plaats daarvan heeft het festival een waardige vervanger gevonden in de vorm van Samuel Bey en zijn voorstelling BRICK.

Nederlandse premières

Daarnaast staan er een groot aantal Nederlandse premières op het programma van Festival Circolo 2023. Zo is Le Complexe de L’Autruche van het Franse Collectif d’équilibristes voor het eerst in Nederland te zien waarin tien handstand-artiesten met hypnotiserende groepschoreografieën en droogkomische situaties de wereld vrij letterlijk op de kop draaien. Ook heeft Festival Circolo de Nederlandse primeur te pakken voor GLOURIOUS BODIES van Circumstances/Piet Van Dycke. Een intieme en vernieuwende voorstelling met circusartiesten tussen de 55 en 67 jaar die op zoek gaan naar de kracht en de beperkingen van het ouder wordend lichaam. De acrobaten tonen wat het menselijk lichaam kan bereiken en bewijzen dat leeftijd geen beperking vormt. Het volledige programma is nu te bekijken op de website van Festival Circolo.

Kunst

Beeldend kunstenares Marieke Vromans maakt dit jaar vanaf 6 oktober ook deel uit van Festival Circolo 2023. De geroemde kunstenares brengt dit jaar het circus naar de stad met bijzondere creaties. In een reeks kunstobjecten zet ze het oude én nieuwe circus op een voetstuk en laat daarbij ruimte voor performers om het podium te pakken. Het resultaat is een gratis toegankelijke expositie met voorstellingen die het circus nog meer voelbaar maken in Tilburg. Het project is één week voor het festival al te aanschouwen in de binnenstad.

Over Festival Circolo

Festival Circolo is het grootste hedendaagse circusfestival Nederland. Van 13 t/m 22 oktober presenteren we tien dagen lang voorstellingen van topniveau op het snijvlak van theater, dans, performance art en acrobatiek.